Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Glengoyne Teapot DramDe zesde batch van de gewilde Teapot Dram-serie is zojuist door Glengoyne aangekondigd. De whisky heeft gerijpt op first-fill Oloroso sherryvaten.

De Glengoyne Teapot Dram is een eerbetoon aan een oude traditie. De meeste distilleerderijen gaven hun werknemers vroeger new make whisky, maar niet Glengoyne. Tot de jaren zeventig kregen werknemers van Glengoyne drie vingers whisky, tot wel drie keer per dag.

De minder ervaren distillateurs schonken hun onaangeroerde whisky in een koperen theepot. Deze stond op de vensterbank in de kantine, zodat de oudere collega’s op een later tijdstip nog eens bij konden vullen, en werd ook wel de Teapot Dram genoemd.

De zesde batch van de Teapot Dram is vandaag gepresenteerd door Duncan McNicoll en Billy Edminston, twee van de originele ‘Teapot Drammers’ van Glengoyne. ‘De Teapot Dram is populair onder liefhebbers van Glengoyne’, zegt Katy Macanna, de brand manager van Glengoyne.

We zijn bij Glengoyne trots op onze geschiedenis, en daarom produceren we onze whisky op dezelfde kalme en rustige manier zoals we altijd hebben gedaan. Ons team is een belangrijk onderdeel van die historie, en met de Teapot Dram vertellen we het verhaal van een van onze meest gekoesterde tradities.

De Teapot Dram Batch No. 006 is gebotteld op 59,3 procent en kost 90 pond. Het is een gelimiteerde editie van 2772 flessen, en is exclusief verkrijgbaar bij de Glengoyne Distillery of via de website van Glengoyne.