Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

BijenvolkHet versturen van pakketjes via de post is een flinke belasting van het milieu. Daarom heeft webwinkel passievoorwhisky.nl besloten om een bijenvolk te adopteren. Klanten van de webwinkel krijgen ook de mogelijkheden om bijen te redden.

Bijen zijn nuttige beesten, maar het gaat erg slecht met de bij. En dat is een probleem, want ruim zeventig procent van onze voedselgewassen wordt bestoven door de bij, zegt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties.

Wij zijn ons altijd al bewust dat wij met onze webwinkel het milieu belasten’, staat op het blog van Passie voor Whisky. ‘Waar kan proberen wij altijd voor milieuvriendelijke materialen te kiezen en werken wij samen met een vervoerder die CO2 neutraal onze pakketten bij de klant bezorgd. Toch wilden we nog iets extra’s doen voor het milieu en daarom hebben we dus gekozen om een bijenvolk te adopteren.

Het bijenvolk van Passie voor Whisky is een Carnicavolk en bestaat uit 60.000 bijen. Klanten van de whiskywinkel hebben ook de mogelijkheid om bijen te redden. Bij iedere bestelling kunnen klanten aangeven dat ze tweehonderd bijen willen adopteren voor een bedrag van één euro. Nadat driehonderd klanten de stap hebben gewaagd, adopteert Passie voor Whisky weer een nieuw volk.