Eerste onafhankelijke magazine over whisky

Er is steeds meer aandacht voor whisky, dat bewijzen de vele nosings en tastings in het hele land wel. De evenementen (festivals) waar whisky centraal staat, worden steeds talrijker en de groep whiskyliefhebbers groeit als nooit tevoren. En dan hebben we het nog niet eens over de vele whiskyclubs die in Nederland en België actief zijn.

introductie.jpg

Een magazine over whisky in al zijn facetten mag dan ook niet ontbreken. Sinds april 2006 is Whisky Passion, het eerste onafhankelijke magazine over whisky, in Nederland en België dan ook niet meer weg te denken en een must voor elke whiskyliefhebber.
Cover_2006-1

Whisky Passion richt zich niet alleen op de single malt whisky of op Schotland alleen. Ronald Zwartepoorte, uitgever en hoofdredacteur van Whisky Passion: ‘Er is zoveel te vertellen over whisky. Natuurlijk speelt Schotland een prominente rol in Whisky Passion, want hier ligt in mijn ogen de bakermat. In elke uitgave is er aandacht voor alle diversiteiten op het gebied van whisky. Dus niet alleen maar single malt whisky en Schotland, maar ook blends, Amerikaanse en Ierse whiskey, Japanse en zelfs Nederlandse whisky. We willen zo compleet mogelijk zijn. In de whiskymarkt gebeurt op dit moment zoveel dat elke editie weer boordevol staat met nieuws en achtergrondverhalen. We willen de consument meer vertellen over deze bijzondere wereld.

Cover_2006-2Whisky Passion is in de meeste whiskyspeciaalzaken verkrijgbaar. Alle adressen kunt u vinden op onze site: www.whiskypassion.nl of op onze zeer populaire app. De laatste is te downloaden in de appstore, voor zowel Apple als Android. We willen vooral aanwezig zijn in de slijterij en de whiskyspeciaalzaak. Juist deze specialisten vervullen een belangrijke functie en hebben contact met onze lezers. Ook willen we graag de liefhebber actief betrekken bij ons magazine. Regelmatig kunt u dan ook mooie verhalen van whiskyliefhebbers in ons magazine vinden.’

Het team van Whisky Passion bestaat uit Ronald Zwartepoorte, uitgever/hoofdredacteur, de bekende Nederlandse whiskyschrijvers Robin Brilleman, Jan Beek, Hans Offringa en Rianne Tol. Uit België komt onze vaste schrijver Stijn Hiers. Daarnaast schrijven in elk nummer gastschrijvers uit binnen- en buitenland artikelen. Kortom: een blad voor liefhebbers gemaakt door liefhebbers.