Zweedse whiskyconnaisseur en auteur Ulf Buxrud overleden

-

WFNN 2009 writersOp 30 december 2022 overleed Ulf Buxrud in alle rust thuis in Malmö, omgeven door directe familie. Van oorsprong een IT-ondernemer, verkocht hij al vroeg zijn bedrijf om zich volledig op zijn grote passie whisky te richten. Hij zou uitgroeien tot een van de grootste Macallan-kenners en -verzamelaars.

Ulf werd mede bekend in de whiskywereld door het publiceren van drie boeken, te weten: Rare Malts, Facts, Figures and Taste (2006), Japanese Whisky, Facts, Figures and Taste (2008) en het in 2022 verschenen Whisky – the final edition – Ichiro Card Collection.

We ontmoetten Ulf ooit tijdens een gezamenlijke signeersessie gedurende Whisky Live Paris en nodigde hem uit voor het WFNN. Het zou de enige keer zijn dat hij aanwezig was op een Nederlands whiskyfestival. Dat was in 2009, tijdens de lancering van International Whisk(e)y Day, ter ere van Michael Jackson. Op bijgaande foto, met dank aan Dennis Mulder, staat Ulf in gezelschap van een keur aan whiskyschrijvers uit binnen- en buitenland.

Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden.

The Whisky Couple

Download onze app

Newspaper WordPress Theme

deel dit artikel

Gerelateerde artikelen