THE DALMORE KOMT MET TWEE NIEUWE LIMITED EDITION WHISKY’S IN ‘THE DALMORE LUMINARY SERIES’

-

The Dalmore Luminary Series

The Dalmore Luminary Series is een driedelige collectie zeldzame Schotse Single Malt whisky’s die in zeer beperkte oplage wordt gelanceerd. Volgens de distilleerderij een échte catch voor de liefhebbers van bijzondere Single Malts met een goed verhaal! Voor de Luminary Series wordt samengewerkt met het eerste en enige Schotse designmuseum V&A Dundee – bekend van het beroemde Victoria & Albert Museum in Londen – en grootheden op het gebied van architectuur en design. Elke editie van The Dalmore Luminary Series bevat twee Luminary-whisky’s: ‘The Rare’ en ‘The Collectible’. Ieder jaar wordt voor deze exclusieve bottelingen samengewerkt met een vooraanstaand design talent dat samen met The Dalmore aan de creatie van deze bijzondere whisky collectie werkt. Zo wordt gebruikgemaakt van elkaars kennis en kunde en is het talent ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de op maat gemaakte, unieke karaf (‘The Rare’) en verpakkingen (‘The Collectible’). Dit jaar werd samengewerkt met architect Melodie Leung van het gerenommeerde architectenbureau Zaha Hadid Architects.

The Dalmore Luminary Series

The Rare Luminary No. 2 Edition 2024
Dit jaar kenmerkt de ‘The Rare Luminary 2024 Edition’ zich door een unieke 49 jaar oude Single Malt whisky die eenmalig in slechts 3 karaffen wordt gelanceerd. Onder deskundig toezicht van de 2 toppers van The Dalmore’s distillery: Gregg Glass en Richard ‘The Nose’ Paterson OBE, rijpte deze zeldzame Luminary in ex-Bourbon Vaten van Amerikaans wit eiken om vervolgens te eindigen in een mix van Port Colhieta 1963, Apostoles-sherry, geselecteerde Bourbon- en unieke hybride vaten. Door dit rijpings- en mengproces van bijna een halve eeuw, bevat deze oude Highland Single Malt lagen van intense vanille-, donkere bessen- en cacaoaroma’s. De smaak van vers geroosterde kastanjes, zwarte bessen, Doyenne-peren en zachte patisserie kruiden leiden tot een subtiele, zoete en rokerige afdronk.

Geveild bij Sotheby’s
Voor de bijzondere verpakking van de ‘The Rare Luminary 2024 Edition’ was ontwerptalent Melodie Leung, architect bij het gerenommeerde architectenbureau Zaha Hadid Architects, verantwoordelijk. Dit architectenbureau ontwierp onder meer het prachtige MAXXI museum of contemporary art and architecture in Rome. Melodie Leung creëerde voor de lancering van de nieuwe Luminary Series twee amberkleurige beeldhouwwerken die de dynamiek laten zien tussen het uitmuntende vakmanschap van The Dalmore en de complexiteit van het rijpingsproces. De sculpturen weerspiegelen de meerdere lagen van rijping en blenden die nodig waren voor het creëren van deze uitmuntende whisky. Eén set van ‘The Rare Luminary 2024 Edition’ wordt in mei geveild bij Sotheby’s. De verwachting is dat dit voor een bedrag met 6 cijfers onder de hamer gaat. De gehele opbrengst wordt gedoneerd aan het V&A Dundee museum in Schotland om cultureel Schots erfgoed te bewaren.

The Dalmore Luminary Series

The Collectible Luminary nr. 2, Edition 2024
Whiskyliefhebbers kunnen ook genieten van een unieke expressie van The Dalmore door ‘The Collectible’. Deze collectible die in 20.000 exemplaren op de markt wordt gebracht – nog steeds een Limited Edition – kenmerkt zich als een typische The Dalmore. Het whiskyhuis verwerkte er een klein deel zeer uitzonderlijk rokerige The Dalmore-spirit in. Deze 16-jarige Single Malt werd door meester whisky distilleerder Gregg Glass gerijpt in Bourbonvaten en afgewerkt in een mix van Graham’s Tawny Port-pijpen en Apostoles-sherryvaten, met een klein deel in geturfde, met de hand geselecteerde, ex-refill Bourbon-vaten. De houterige en rokerige kruidengeur bevat ook een hint aan Manukahoning, crème brûlée, antiek leer en delicate tropische geuren. Leg je deze whisky op de tong, dan proef je rijpe vijgen, sinaasappels, bosvruchten en brioche. The Dalmore Collectable Luminary nr. 2 steelt de show door zijn bijzondere verpakking, ook ontworpen door architect Melodie Leung.

Verkoop informatie: The Collectible Luminary nr. 2, Edition 2024
consumenten adviesprijs: € 324,99

Download onze app

Newspaper WordPress Theme

deel dit artikel

Gerelateerde artikelen