The Balvenie onthult ‘A Revelation of Cask and Character 19YO’

-

A Revelation of Cask and CharacterDe nieuwste toevoeging aan The Balvenie Stories range

The Balvenie, een van ‘s werelds meest gewaardeerde whisky distilleerderijen, is verheugd om ‘A Revelation of Cask and Character 19YO’ te presenteren als de nieuwste toevoeging aan hun befaamde ‘The Balvenie Stories’ range. Deze whisky sluit zich perfect aan bij andere geliefde expressies zoals de ‘Sweet Toast of American Oak 12YO’ en de ‘Week of Peat 14YO’. Allen vertellen unieke verhalen die diep geworteld zijn in het ambacht van whisky maken.

Elke whisky in ‘The Balvenie Stories’ range heeft zijn eigen intrigerende verhaal te vertellen. ‘A Revelation of Cask and Character 19YO’ is geen uitzondering, en het brengt een verhaal van expertise, intuïtie en het eeuwenoude ambacht van het kuipen tot leven. Het verhaal begint met een onverwachte ontdekking die vele jaren geleden plaatsvond, toen het gebruik van vaten in whisky nog een toevallige openbaring was. Eeuwen geleden werden eiken vaten gebruikt om whisky te vervoeren. Dit zorgde voor smaakoverdracht en leidde tot het bewust kiezen van vaten voor het opslaan van whisky.

De 19 jaar oude Balvenie belichaamt het vakmanschap van The Balvenie kuipers. Malt Master A Revelation of Cask and Character 19YO beschrijft de whisky als ‘een rijke expressie met honingzachtheid, kruidige lagen en intens rijp fruit, gevolgd door taaie vijgen en een lange, romige, nootachtige afdronk’. De whisky heeft zijn diepe smaken verkregen door uitsluitend te rijpen in Europees-eiken sherryvaten en toont daarmee het meesterschap van de kuipers van The Balvenie.

‘A Revelation of Cask and Character 19YO’ is een eerbetoon aan de passie en toewijding van The Balvenie’s vakmensen, van hun hoofd kuiper Ian McDonald tot de jongste leden van het team. Ook markeert deze fles een mijlpaal in de nalatenschap van The Balvenie, het is de eerste whisky gecreëerd en gesigneerd door de nieuwe Malt Master Kelsey McKechnie, zij vervangt David Stewart, die 60 jaar lang Malt Meester was. De whisky belooft een onvergetelijke ervaring te bieden aan whiskyliefhebbers over de hele wereld.

Download onze app

Newspaper WordPress Theme

deel dit artikel

Gerelateerde artikelen