Scotch Whisky Investments lanceert achtdelige collectie

-

MO ÒR nu voor zowel belegger als consument beschikbaar

Tijdens de Masters EXPO in Amsterdam, de grootste luxe-beurs van Nederland, heeft Scotch Whisky Investments vandaag (8 december) een selectie van acht whisky’s uit de eigen MO ÒR-collectie gelanceerd. Met de go to market van deze exclusieve reeks is MO ÒR vanaf heden ook voor een breder publiek beschikbaar.

MO ÒR, Gaelic voor ‘Mijn Goud’, is niet geheel nieuw binnen de wereld van exclusieve Schotse single malt whisky. Maar het label waaronder Scotch Whisky Investments in de afgelopen tien jaar de meest exclusieve vaten in Schotland heeft geselecteerd, was echter alleen beschikbaar voor investeerders die bij Scotch Whisky Investments flessen (deel)vaten van de MO ÒR-collectie aan hun beleggingsportefeuille konden toevoegen. Daar is nu dus verandering in gekomen.

“Toen we met MO ÒR begonnen, waren er precies 53 exclusieve vaten van gerenommeerde Schotse distilleerderijen geselecteerd”, licht Thomas van Gameren, marketingmanager bij Scotch Whisky Investments, toe. “Wanneer onze whisky-analisten van mening zijn dat de whisky in het vat van uitmuntende kwaliteit is, dan pas wordt er gebotteld. Nu we MO ÒR ‘breder’ hebben getrokken, kunnen geïnteresseerden – zij het nog steeds op een zeer exclusieve basis – kennismaken met de veelzijdigheid van het vloeibare goud.”

Elke release binnen de achtdelige MO ÒR-collectie die vandaag is gepresenteerd, is minimaal 19 jaar oud de MO ÒR Macallan 1991. (links)

De oudste, MO ÒR is de Tullibardine 1965, deze single malt whisky heeft maar liefst 44 jaar gerijpt. (rechts)

Proefnotities van alle MO ÒR Single Malt Whisky’s kun je vinden op de MO ÒR website.

Nogmaals Van Gameren: “Whisky is in de afgelopen jaren het stempel alternative investment geheel ontgroeid. Whisky wordt steeds meer erkend als een goede aanvulling op een brede beleggingsportefeuille. Desondanks zal de vraag ‘to drink or not to drink?’ ook bij MO ÒR worden gesteld. Wat we zien, is dat beleggers aan de ene kant de verleiding niet kunnen weerstaan om een dram exclusieve MO ÒR-whisky in te schenken. Maar wanneer een fles eenmaal is geopend, kan deze niet meer als belegging worden ingezet.”

Meer informatie:
www.moorwhisky.com

Download onze app

Newspaper WordPress Theme

deel dit artikel

Gerelateerde artikelen