Salud Spirits onthult twee uiterst exclusieve Chichibu single malt whisky’s.

-

Chichibu Final BendzaitenSalud Spirits, de drankendistributeur die exclusief Chichibu whisky importeert voor de Nederlandse en Oostenrijkse markt, zal in september de opvolgers van de Chichibu-serie lanceren: “The 7EVEN Gods of Fortune”.

Maurice van Vliet, CEO van Salud Spirits, is erg blij met het resultaat. De Chichibu-gemeenschap kijkt opnieuw vol verwachting uit naar deze 2 speciale Chichibu-edities onder de naam Benzaiten en Bishamonten.

In 2022 lanceerde Salud Spirits de gloednieuwe serie 7EVEN Gods Of Fortune, met als doel de lat hoger te leggen door een van de coolste Japanse whisky’s op de markt te brengen. 7EVEN Gods Of Fortune bevat in totaal 7 bottelingen die zullen worden uitgebracht van 2022 tot 2025. Sinds de middeleeuwen worden de 7EVEN Gods of Fortune in Japan aanbeden, vooral tijdens het nieuwjaar. Elke god symboliseert geluk, maar draagt ook bepaalde kenmerken en associaties met zich mee.

Benzaiten

Een van de 7EVEN Gods of Fortune in de serie is Benzaiten: de godin van water, muziek, kunst, wijsheid en rijkdom. Ze wordt vaak vereerd als de beschermheilige van de scheepvaart en de visserij. De naam Benzaiten is afgeleid van de Indiase godin Sarasvati, en haar verering bereikte Japan via China en Korea. Benzaiten wordt gebotteld op 62,4% en heeft in totaal een oplage van 249 flessen. Deze whisky heeft gerijpt in een vat van Imperial Stout 1st fill, vatnummer #14161. Benzaiten werd gedistilleerd in 2016 en gebotteld in 2023.

Bishamonten

Een andere god in de 7EVEN Gods Of Fortune-serie is Bishamonten: de god van krijgers, oorlog, strijd, rijkdom en geluk. Hij wordt ook geassocieerd met de noordelijke richting en wordt vaak afgebeeld met een speer en een pagode. In de boeddhistische traditie wordt Bishamonten beschouwd als een beschermer van Boeddha en de Dharma, en hij wordt vereerd door zowel monniken als leken. Editie Bishamonten wordt gebotteld op 65,4% en heeft in totaal een oplage van 211 flessen. Deze whisky heeft gerijpt in een 1st fill Bourbon vat, vatnummer #8280. Gedistilleerd in 2017 en gebotteld in 2023. De 7EVEN Gods Of Fortune-serie is in samenwerking met WARBB, een van de snelstgroeiende digitale ontwerpers van onze tijd. Zijn digitale kunst is kleurrijk en vermengd met diepte en natuur. Robbin Snijders, de persoon achter WARBB, merkte op: “Toen dit prachtige whiskymerk mij benaderde, was ik meteen enthousiast. Het is een eer om bij te dragen aan de totale klantbeleving en voor mij is dit de ultieme manier om mijn kunst tot leven te brengen. Ik wil de trotse eigenaar van deze zeldzame Chichibu-fles onderdompelen in een wereld die ik heb gecreëerd: de wereld van WARBB.” Ichiro Akuto, de eigenaar van de Chichibu-distilleerderij, staat bekend als de rockster van de Japanse whisky-industrie. Hij is momenteel misschien wel de meest invloedrijke persoon in de Japanse whiskywereld, doordat hij Chichibu en de gesloten distilleerderij van zijn familie, Hanyu, naar nieuwe hoogten heeft gebracht. Elk jaar brengt Mr. Akuto twee single casks uit voor Salud Spirits in Nederland en Oostenrijk.

Vatselectie

Beide whiskyvaten werden geselecteerd door onafhankelijke whiskyjournalisten, experts en liefhebbers. Via een puntensysteem kon elk panellid de verschillende vaten beoordelen, en het vat met de meeste punten, verdeeld over de twee landen, werd uiteindelijk gekozen.

Maurice van Vliet vervolgde: net zoals de vorige Chichibu Intergalactic-serie die veel internationale aandacht trok, willen we ook de ervaring met de 7EVEN Gods Of Fortune overbrengen. Waar we vroeger een officiele lancering organiseerden, zorgen we er nu voor dat onze klanten afzonderlijk evenementen kunnen organiseren om hun klanten nog beter te kunnen bedienen. Voor meer informatie: support@saluddistribution.nl – saluddistribution.nl of volg ons op sociale media.

Download onze app

Newspaper WordPress Theme

deel dit artikel

Gerelateerde artikelen