Officiële lancering van Chichibu’s Spirits of Salud Japanse whisky!

-

Salud Spirits, voorheen bekend als Salud en Vienna Distribution, een toonaangevende distributeur van sterke drank in Nederland en Oostenrijk, kondigt met trots de lancering aan van een nieuwe Japanse whisky van Chichibu, genaamd ‘Ichiro’s Malt & Grain Red Wine Cask’ ter ere van de officiële introductie van hun nieuwe merk ‘Spirits of Salud’. Deze gelimiteerde editie van slechts 272 genummerde flessen zal vlak voor kerst worden uitgebracht via de officiële Chichibu-stores en gespecialiseerde whiskyspeciaalzaken onder de naam ‘Spirits of Salud’.

Spirits of Salud’ is een nieuw merk dat is gecreëerd om te diversifiëren, waarde toe te voegen en whisky aantrekkelijk te maken voor de nieuwe generatie. Vaten zullen zorgvuldig worden geselecteerd in samenwerking met de merken die exclusief worden geïmporteerd door Salud Spirits. Dit kunnen bottelingen zijn in verschillende categorieën sterke drank, maar de nadruk zal liggen op whisky. Niet alleen Schotse whisky, maar ook zeker new world whisky’s.

Na het succes van eerdere edities zoals Chichibu Intergalactic en de voortdurende 7even Gods of Fortune, die ook exclusieve releases zijn van Salud Spirits, is deze derde release van 2023 gerijpt in rode wijnvaten en heeft een totale oplage van 272 flessen (vatnummer #13482). Het wordt geleverd in een stijlvolle fles van 70cl, verpakt in een luxe geschenkdoos die de exclusiviteit van deze whisky benadrukt, met een indrukwekkend alcoholpercentage van 59,8%.

Voor deze bijzondere collectie heeft Salud Spirits een label gecreëerd dat een schilderachtige locatie illustreert, omringd door kleurrijke natuur, met veranderende wolken en bergen die de seizoenen weerspiegelen. Een engel die zichzelf opvoedt door de pagina’s van de Chichibu-wereld te lezen, voegt een artistiek element toe aan het ontwerp.

Proefnotities

Deze single cask blend komt rechtstreeks uit een patisserie! Een uitnodigende mix van amandelroom, fudge, nogal beladen chocolade, gekonfijte viooltjes en gedroogde peer komt naar voren in de neus. De iets zoete instap op het gehemelte maakt deze verwachting waar. Neus en gehemelte tonen dezelfde mout/chocolade-kwaliteiten. Hints van rode peperkorrels en pure chocolade worden afgerond met een droge afdronk. Allspice en een kleine dosis kaneel blijven hangen, nadat de romige chocolade is verdwenen.

Download onze app

Newspaper WordPress Theme

deel dit artikel

Gerelateerde artikelen