Nieuwe Limited Edition Johnnie Walker Blue Label: ‘Lunar New year’, voor het Jaar van de Draak

-

Johnnie Walker lanceert speciaal voor ‘Lunar New Year’ een limited edition die ontworpen is door één van ’s werelds meest invloedrijke beeldend kunstenaars: de Aziatisch-Amerikaanse kunstenaar James Jean.

Bekend om zijn fantasierijke en veelzijdige benadering van beeldvorming, combineert de in Taipei geboren James hedendaagse onderwerpen met esthetische technieken geïnspireerd door traditionele Chinese rolschilderijen, Japanse houtsneden en renaissance portretkunst.
James: ‘Met Johnnie Walker Blue Label Lunar New Year wilden we een draak creëren die anders aanvoelde, nieuw en innovatief, met respect voor het verleden, maar ook positief kijkend naar de toekomst, net als de Johnnie Walker Keep Walking-spirit.’

‘In de afbeelding zitten meerdere verborgen elementen, lagen om te ontdekken, net als de lagen in deze unieke whisky. Ik heb chrysanten opgenomen waaruit vloeibaar goud stroomt – geïnspireerd door Johnnie Walker whisky’ – en kolibries die nippen aan de kostbare nectar. Ik wil dat de kijker de lagen afpelt en meer ontdekt hoe langer hij kijkt. Ik wil dat mijn werk inspireert van veraf, maar meer details onthult naarmate je de afbeelding van dichterbij verkent,’ aldus James Jean.

Het levendige ontwerp voor het Jaar van de Draak toont een innovatieve en dynamische interpretatie van het Chinese sterrenbeeld voor 2024, de nobele houten draak. De draak staat symbool voor leven en creativiteit en wordt door velen beschouwd als het machtigste onder de Chinese sterrenbeelden. Het dierenteken staat tevens voor toekomstige voorspoed in de traditionele Aziatische cultuur in lijn met het trotse optimisme van het Johnnie Walker motto: Keep Walking.

In de gelaagde weelderige flora- en fauna-illustraties van James komt de groene Houten Draak altijd tot leven. James, wonend in Los Angeles, zocht inspiratie voor zijn ontwerpen in de unieke gelaagde smaak, bestaande uit meerdere lagen, die Johnnie Walker Master Blender Emma Walker en haar team toevoegen aan Johnnie Walker Blue Label, een whisky die vervaardigd is uit een selectie van de zeldzaamste whisky’s uit de rijpende Schotse reserves van Johnnie Walker. Het omvat zelfs enkele onvervangbare vaten afkomstig van distilleerderijen die al lange tijd gesloten zijn, waardoor het een unieke en waardevolle blend is.

De Johnnie Walker Blue Label Limited Edition x James Jean is vanaf 8 januari 2024 verkrijgbaar bij de betere whiskyspeciaalzaken en voor € 239,99 euro via malts.com.

Download onze app

Newspaper WordPress Theme

deel dit artikel

Gerelateerde artikelen