Stauning Høst: Nieuwste Single Malt botteling uit Denemarken:

-

Stauning heeft er een nieuwe telg in de core range bij. De Høst is een “dubbel malt” van ongeturfde gerst en rogge. Wat deze botteling in de core range line-up extra uniek maakt is de finish op port vaten. Normaliter zijn finishes bij Stauning voorbehouden aan hun limited releases!

Høst vertaald uit het Deens betekend “oogst” en de keuze voor deze naam is voortgekomen uit de beleving die de makers kregen bij het proeven van de whisky. Vanaf de eerste slok werden ze getransporteerd naar de Deense graanvelden, waar de rogge en gerst voor Stauning geoogst worden.  Naar het moment dat er aan het eind van een lange dag oogsten, bij ondergaande zon van een glaasje whisky wordt genoten.

De neus van deze whisky zit dan ook vol met toetsen van graan. Van een stomende kom gerstepap tot warm gebakken roggebrood. Pas op het palet komen de invloeden van de port naar voren, waarbij een zacht laagje rood fruit op mooie wijze balans geeft aan de granige tonen van deze dram.

De Høst is vooral bedoeld om een breder publiek aan te spreken. Met een adviesprijs van €. 46,99 is dit de meest toegankelijk geprijste whisky uit de core range van Stauning en daarnaast is de whisky gebotteld met een toegankelijk alcoholpercentage van 40,5%. Desondanks vindt er geen koude filtering plaats, noch wordt er kleur aan de whisky toegevoegd. Integerheid van het product blijft bij Stauning voorop staan.

Stauning Høst is verkrijgbaar bij de betere whiskyspeciaalzaken in Nederland en België

Meer informatie over de Stauning distilleerderij: stauningwhisky.com

Download onze app

Newspaper WordPress Theme

deel dit artikel

Gerelateerde artikelen