Lochlea lanceert zomerse Harvest Edition

-

Lochlea harvest editionLochlea Distillery lanceert binnenkort haar tweede seizoensrelease, de Lochlea Harvest Edition (First Crop). Deze maakt deel uit van een jaarlijkse gelimiteerde serie en is het vervolg op de Lochlea Sowing Edition (First Crop) van afgelopen maart.

De nieuwe Harvest Edition is geïnspireerd op het drukke oogstseizoen op Lochlea Farm. John Campbell, de production director en master blender, zegt: ‘Harvest Edition is een combinatie van de vatsoorten. De nadruk ligt op rijping in portvaten, die nog niet eerder gebruikt zijn voor een whisky van Lochlea. Hierdoor krijgen zomerse fruitsmaken een podium naast het traditionele smaakprofiel van Lochlea.’

Lochlea maakt deel uit van een ware Lowland-opleving. Nog niet zo gek lang geleden waren er nog maar drie maltwhiskydistilleerderijen in deze regio: Auchentoshan, Glenkinchie en Bladnoch. Nu zijn er zeventien distilleerderijen die whisky produceren, plus nog een aantal die nog in de plannings- of bouwfase zitten.

Het belangrijkste wapenfeit van Lochlea is dat ze als een van de weinige Schotse distilleerderijen hun eigen gerst verbouwen. Daarmee doen ze alles in eigen beheer, van het verbouwen van gerst tot het bottelen van hun eigen whisky. Tenminste, als er straks voldoende financiële middelen zijn om ook een eigen moutvloer aan te leggen.

Van de Lochlea Harvest Edition zijn wereldwijd slechts 9000 flessen beschikbaar. De whisky is gebotteld op 46 procent en de adviesprijs is 50 pond. Een Nederlandse adviesprijs is nog niet bekend.

Download onze app

Newspaper WordPress Theme

deel dit artikel

Gerelateerde artikelen