Johnnie Walker onthult limited edition blend ‘Umami’ in samenwerking met Meester Blender Emma Walker en Michelinster chef Kei Kobayashi

-

Johnnie Walker Elusive UmamiMeester Blender Emma Walker en de met drie Michelinsterren bekroonde Japanse chef Kei Kobayashi bundelen hun krachten en jarenlange ervaring voor een exclusieve blend: Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami. Deze bijzondere Scotch Whisky omarmt de mysterieuze smaak van Umami – ook wel bekend als ‘de vijfde smaak’, met een aantal diverse eigenschappen. De blend wordt gekenmerkt door zowel zoete als hartige smaken, zoals die van bloedsinaasappels en rode bessen, die harmonieus samensmelten met tonen van zoete, houtachtige specerijen, een vleugje gerookt vlees en wat zout en peper, met een lange, zoete en fruitige afdronk.

De essentie van Umami
Met de zoektocht naar een nieuw smaakprofiel, waarbij de werelden van whisky en smaak op innovatieve wijze werden verkend, startten Emma Walker en Chef Kei een intrigerende ontdekkingsreis naar smaak. Samen legden zij de essentie van Umami vast en herdefinieerden ze de grenzen van Scotch Whisky.

Het creëren van de Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami is een opmerkelijke prestatie. Uit de uitgebreide collectie van meer dan 10 miljoen rijpende vaten heeft slechts één vat op elke 25.000 de selectie doorstaan. De grondige zoektocht en de focus op het vastleggen van het ongrijpbare Umami-smaakprofiel, heeft geleid tot de zorgvuldige keuze van elke whisky. Dit proces, vergelijkbaar met het selecteren van de beste ingrediënten voor een speciaal recept, heeft geresulteerd in een whisky met een uniek karakter“, aldus Emma Walker.

Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami is het resultaat van een intensieve zoektocht naar perfectie waarbij alleen de meest uitzonderlijke whisky’s zijn geselecteerd. Daarmee is een zeldzaamheid van smaak in de whiskywereld gecreëerd. Als eerbetoon aan het geprezen Umami-smaakprofiel overstijgt deze whisky de traditionele grenzen van Schotse whisky. Met de introductie van Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami wordt er een nieuw tijdperk in smaak verkenning en whisky innovatie gemarkeerd.

Het gerenommeerde restaurant ‘Kei’ van Chef Kei Kobayashi, gevestigd in Parijs, heeft met trots zijn drie Michelinsterren in de gids van 2023 behouden. Chef Kei Kobayashi is een meester in het combineren van smaken in zijn culinaire kunstwerken. Hij creëerde vakkundig een reeks gerechten die een perfecte harmonie vormden met zowel de zoete als hartige tonen van Johnnie Walker Elusive Umami. Chef Kei: “Umami bezit een mysterieuze kwaliteit die onze zintuigen prikkelt en een weelderige smaak, complexiteit en diepte onthult – en ik ben ervan overtuigd dat we de essentie hebben vastgelegd in Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami“.

Julie Bramham, Global Brand Director van Johnnie Walker, benadrukt de ambitie van Johnnie Walker om de grenzen van whisky te verleggen. Met de lancering van Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami wordt deze ambitie gerealiseerd door een zeldzame smaakervaring te presenteren, een primeur in de wereld van whisky. De gedurfde inspanningen van Master Blender Emma Walker en de gerenommeerde Chef Kei Kobayashi hebben geleid tot een bijzondere whisky die nieuwe generaties whisky liefhebbers zal aanspreken. Met een oprechte mix van nieuwsgierigheid en passie wordt het traditionele whisky moment naar een ongekend niveau getild, waarbij een meeslepende ervaring wordt gecreëerd die de zintuigen prikkelt.

Julie Bramham: “Bij Johnnie Walker willen we de grenzen van wat mogelijk is in whisky verleggen. Met Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami doen we precies dat – we openen de deur naar een smaakbeleving die zelden wordt gezien in de wereld van “whisky”.

Vanaf 16 oktober 2023 is Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami wereldwijd beschikbaar via malts.com en bij geselecteerde whisky specialisten, voor een adviesprijs van 345 euro.

Download onze app

Newspaper WordPress Theme

deel dit artikel

Gerelateerde artikelen