Glenglassaugh Sandend is uitgeroepen tot Whisky van het Jaar 2023

-

Deze Glenglassaugh Sandend botteling, gecreëerd door Master Blender Rachel Barrie, werd uitgebracht in juni van dit jaar en behaalde de eerste plaats in de ‘Top 20 Whiskies of the Year’ van Whisky Advocate, één van de meest begeerde onderscheidingen in de branche.
Om de jaarlijkse Top 20 te bepalen, proefden recensenten van Whisky Advocate honderden ‘uitstekende’ whisk(e)ys, waarbij ze keken naar kwaliteit, waarde en beschikbaarheid. De Top 20-whisky’s vertegenwoordigen een samengestelde collectie die ‘aandacht verdient’.

Volgens Glenglassaugh: ‘Voor deze botteling is de inspiratie gehaald uit het halvemaanvormige strand van Sandend Bay waar de distilleerderij over uitkijkt en rijpt in bourbon-, sherry- en manzanillavaten, waardoor weelderige golven van tropische zoetheid met een vleugje zeezout ontstaan. De whisky vangt de kustelementen van de kenmerkende stijl van Glenglassaugh en wordt gevormd door de invloeden van het omringende land en de zee, de glooiende landbouwgrond van Portsoy en de Noordzeelandschappen van Sandend die een intrinsiek onderdeel zijn van het creëren van Glenglassaugh Single Malt.’

Eerder dit jaar introduceerde Master Blender Rachel Barrie een nieuwe portefeuille, waaronder Glenglassaugh Sandend, geïnspireerd door de prachtige natuurlijke omgeving van de distilleerderij.
Rachel Barrie, Master Blender bij Glenglassaugh Distillery, zei: ‘De geest van Glenglassaugh wordt geïnspireerd door de werkelijk unieke kustlocatie. Een slokje van Sandend wekt de zintuigen en transporteert je naar de noordoostkust waar onze pakhuizen standhouden tegen de elementen. In de neus is zachte, zoete vanille doordrenkt met tropisch fruit, chocolade en een vleugje zeezout, terwijl golven van gezouten karamel met een uitbarsting van ananas, kers en grapefruit de smaakpapillen doen ontwaken.
Deze onderscheiding ontvangen en deel uitmaken van zo’n illustere lijst van eerdere winnende expressies, en inderdaad de runners-up, bevestigt onze plaats aan tafel tussen de reuzen in de branche. Volgend jaar zullen we een aantal historische releases bottelen, daterend uit de jaren zestig en zeventig, wat ongelooflijk opwindend is.’

Met meer dan dertig jaar dienst in de whisky-industrie heeft Master Blender Rachel Barrie de leiding gehad over de Single Malts-portfolio van Brown-Forman, dat de afgelopen zes jaar een reeks successen heeft gekend. Naast Sandend kreeg GlenDronach Cask Strength Batch 12 de tiende plek in de line-up van dit jaar, terwijl eerder GlenDronach Portwood Single Malt (2021) en Benriach The Smoky 12 (2020) werden opgenomen in de ‘meest opwindende whisky’s van het jaar’-ronde van Whisky Advocate.

Glenglassaugh Sandend is verkrijgbaar bij de betere whisky speciaalzaken in Nederland en België

Meer informatie: www.glenglassaugh.com

Voor de complete top 20 “Whiskies of the Year” 2023 van Whisky Advocate: Klik hier

Download onze app

Newspaper WordPress Theme

deel dit artikel

Gerelateerde artikelen