GlenAllachie lanceert twee nieuwe whisky’s

-

GlenAllachie 8 Years OldGlenAllachie Distillers heeft twee nieuwe whisky’s aangekondigd. Aan de core range wordt een nieuwe GlenAllachie 8-year-old toegevoegd. En daarnaast komt er binnenkort ook een nieuwe White Heather 15-year-old, een blended whisky.

Beide producten zijn gemaakt door whiskyveteraan Billy Walker, die bekend staat om zijn grote kennis van vaten en expertise op het gebied van blenden. Dit jaar viert Walker zijn vijftigste jubileum in de Schotse whiskyindustrie.

De nieuwe GlenAllachie 8-year-old heeft gerijpt op een combinatie van Pedro Ximénez en Oloroso sherrypuncheons, maar ook op vaten van nieuw eikenhout en op rodewijnvaten. Deze beproefde combinatie gebruikt Walker ook voor de populaire GlenAllachie Cask Strength-serie. Volgens de officiële proefnotities zit deze GlenAllachie boordevol honing, gember, muntchocolade en rozijnen.

“Het is altijd mijn doel geweest om betaalbare whisky’s uit te brengen”, vertelt Walker. “Dat is nogal een uitdaging als je een uitgebreid en duur vatenprogramma hebt, maar ik geloof dat de GlenAllachie 8-year-old binnen die filosofie past.”

White Heather 15De nieuwe White Heather 15-year-old bestaat deels uit geturfde en ongeturfde whisky bestaat. Deze blended Scotch onderging een uitgebreid rijpingsproces, te beginnen met een rijpingsperiode. In sherry butts en vaten van Amerikaans eikenhout. De whisky werd daarna voor drie jaar overgeheveld in Pedro Ximénez en Oloroso sherryvaten, maar ook in vaten van nieuw Amerikaans eikenhout.

White Heather 15-year-old bestaat voor 47 procent uit maltwhisky en voegt zich bij zijn oudere 21-jarige broer, die vorig jaar al op de markt verscheen. “De White Heather is echt een passieproject”, vertelt Walker. “Ik begon mijn carrière in de whiskyindustrie als blender en kreeg nu weer de kans om met whisky’s uit heel Schotland een smaakprofiel te creëren.”

Zowel de GlenAllachie 8-year-old als de White Heather 15-year-old worden binnenkort in Nederland verwacht.

Download onze app

Newspaper WordPress Theme

deel dit artikel

Gerelateerde artikelen