Eerste Nederlander opgenomen in Whisky Hall of Fame

-

Met Sukhinder Singh, die tegelijkertijd met Bernard Walsh (Writer’s Tears) en Hans werd geïnaugureerd in the Whisky Hall of Fame 2023Tijdens de jaarlijkse Icons of Whisky Award Ceremony op 30 maart jl. in Londen is auteur en whiskykenner Hans Offringa opgenomen in de Whisky Hall of Fame, een initiatief van het wereldwijd toonaangevende tijdschrift Whisky Magazine. Hij is daarmee de eerste en tot nu toe enige Nederlander die deze eer te beurt is gevallen, en tevens de derde schrijver in de Whisky Hall of Fame, nadat Michael Jackson en Charles MacLean in respectievelijk 2004 en 2016 werden geïnaugureerd.

Met Damian Riley-Smith en twee dames van Amori  Top Series - hoofdsponsor van Icons of WhiskyOffringa ontving deze lifetime achievement award uit handen van eigenaar/uitgever Damian Riley Smith, in the Merchant Taylor Hall in Londen, tijdens een diner waar de Icons of Whisky bekend werden gemaakt. Riley Smith maakte gewag van de wapenfeiten die tot het uitreiken van deze onderscheiding hebben geleid:

“Hans Offringa begon in 1984 met het geven van whisky tastings en in 1990 met het schrijven van artikelen over whisky, zowel in het Nederlands als in het Engels. In 1998 verscheen zijn eerste Engelstalige whiskyboek. Er zouden er nog meer dan 30 volgen. Ook werkte hij mee aan 16 boeken van andere whiskyauteurs en vertaalde 9 boeken van Engelse en Schotse collega’s. Sinds 2002 is hij een veelgevraagd jurylid bij diverse internationale whiskycompetities. Zijn eigen werk is in vijf talen verschenen. Andere onderscheidingen die hij in de loop der jaren heeft mogen ontvangen zijn onder andere de titel van Kentucky Colonel (2014) voor zijn baanbrekende boek Bourbon & Blues, en de titel Keeper of the Quaich (2016) voor zijn lange carrière in de Schotse whiskywereld. Sinds 2005 wordt hij bijgestaan door zijn vrouw Becky Lovett Offringa, met wie hij samen The Whisky Couple vormt.” (red.: Becky is eveneens een Keeper of the Quaich.)

Hans Offringa wordt wel eens omschreven als de meest productieve whiskyschrijver van de 21ste eeuw.

Het nieuwste Nederlandstalige boek van The Whisky Couple verschijnt naar verwachting medio september dit jaar.

Download onze app

Newspaper WordPress Theme

deel dit artikel

Gerelateerde artikelen