De oudste en tevens duurste fles whisky ooit, 81 jaar oud !! Met een waarde van een kwart miljoen euro verkocht in Nederland!. The Macallan The Reach

-

Gary Sylvia The Reach 1

Deze week verkocht Slijterij GEVO, gevestigd in winkelcentrum Het Lage Land in de Alexander polder in Rotterdam Een fles onvergelijkbare Macallan The Reach, dit is een zeldzame whisky gelimiteerd tot slechts 288 karaffen wereldwijd.

Gevo, een is de Macallan store in de Benelux. Zij zijn al jaren bekend om het verkopen van exclusieve flessen.

THE MACALLAN THE REACH SINGLE MALT WHISKY

The Macallan heeft The Reach onthuld, een onvergelijkbare single malt-whisky die een buitengewoon moment in de tijd weerspiegelt en een voorbeeld is van de blijvende geest die al bijna 200 jaar de kern van het merk vormt.

Gemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog in een periode van toenemende ontberingen, werd The Reach in 1940 in vaten gebracht voordat The Macallan voor het eerst in zijn geschiedenis zijn deuren moest sluiten.

Het bestaan ervan getuigt van de zorg en toewijding aan compromisloze uitmuntendheid die The Macallan heeft gedreven sinds de oprichting in 1824. Het is ook een eerbetoon aan degenen die te midden van grote tegenspoed hebben gestreefd om het distilleren van de spirit van The Macallan te hervatten, evenals aan de ambachtslieden die tegenwoordig blijven vasthouden aan de waarden van het merk.

Gary Sylvia The Reach 2The Reach, een zeldzame single malt van 81 jaar oud, is de oudste whisky die ooit door The Macallan is uitgebracht, gemaakt van een enkel sherrygerijpt eikenhouten vat. De donkere, kostbare whisky zit in een exclusieve karaf gemaakt van mond geblazen glas gedragen op een bronzen sculptuur van drie handen.

Elke hand vertegenwoordigt een personage uit de geschiedenis van The Macallan en hun unieke verhaal. Eén herdenkt de distilleerderijarbeiders van 1940 die de spirit meer dan tachtig jaar geleden in moeilijke tijden tot leven brachten. Een andere is de hand van voormalig voorzitter, Allan Shiach, wiens grootvader het bedrijf leidde toen deze opmerkelijke drank voor het eerst in het vat werd gebracht. De derde is die van de hedendaagse Master Whisky Maker, Kirsteen Campbell, die zorgvuldig het vat uit 1940 selecteerde dat werd gebruikt om The Reach te creëren, en besloot dat dit het moment was om deze kostbare whisky met de wereld te delen.

Kirsteen Campbell, Master Whisky Maker, The Macallan, zei: “Het is een eer om The Reach te introduceren. Gemaakt tijdens een turbulente tijd in de wereld, toont deze buitengewone uitdrukking de geschiedenis, vindingrijkheid en onmiskenbare kracht van het karakter van The Macallan.

“De creatie van vele handen, The Reach, is echt een gezamenlijke inspanning geweest. Het is ook een eerbetoon aan de mensen die deze kostbare whisky hebben gemaakt, en hun blijvende geest die nooit wankelde.

“Zijn diepe kastanjebruine tint is de eerste hint van de verbazingwekkende diepte van deze opmerkelijke whisky. Het biedt tonen van donkere chocolade, zoete kaneel en aromatische turf, leidend tot strooptoffee, gekristalliseerde gember en geroosterd ananas, alvorens plaats te maken voor een intens rijke, zoete en rokerige afdronk.

The Reach weerspiegelt zijn zeldzaamheid en betekenis en wordt gepresenteerd in een unieke verpakking die is samengesteld door een collectief van Schotse ambachtslieden. Een verhaal over samenwerking en connectiviteit, het resultaat is een handgemaakt kwartet van vloeistof, glas, brons en hout dat een passend eerbetoon is aan deze zeer speciale whisky.

Beeldhouwer Saskia Robinson creëerde de tijdloze sculptuur met drie handen en produceerde talloze tekeningen vanuit elk perspectief voordat ze in een fysiek medium ging werken. De aderen, nagels en huiddetails zijn buitengewoon nauwkeurig vastgelegd en gemodelleerd naar een artist’s impression van een hand van een van die originele “stillmen.” Het beeld is gegoten in brons en de glinstering van het metaal contrasteert prachtig met de donkere amberkleurige whisky.

Het oppervlak van de glazen karaf heeft subtiele inkepingen die overeenkomen met de vingerafdrukken van de bronzen vingers die hem ondersteunen, terwijl een prachtige kast gemaakt met hout van een omgevallen iep, waarvan wordt gedacht dat deze in 1940 op The Macallan Estate stond, de karaf herbergt.

Er is een film gemaakt door de beroemde in Londen gevestigde fotograaf Nadav Kander, die nauw samenwerkte met zijn art director, Matt Willey, die eerder art director was bij The New York Times Magazine. Met originele muziek gecomponeerd en opgenomen door de Schotse band Mogwai, die onlangs op de shortlist stond voor de prestigieuze Mercury Prize, vertelt het verhaal van de nalatenschap van The Macallan en het samenwerkingsproces achter The Reach.

https://youtu.be/D34T5JoRel0%20

Proef notities:
Kleur: diep kastanjebruin
Alc: 41,6%
Neus: donkere chocolade, zoete kaneel, aromatische turf, pruimen, leer, roze pompelmoes, rode bessengelei en een rijke harsachtige toon.
Smaak: strooptoffee, bramenjam, zoethout, gekonfijte gember, nootmuskaat, verkoolde ananas, pecannoten, houtrook.

Download onze app

Newspaper WordPress Theme

deel dit artikel

Gerelateerde artikelen