Bus Whisky lanceert nieuwe whisky met eigen ruit

-

Bus Whisky lanceert hun nieuwste whisky met eigen ruit (tartan): een vijf jaar oude single cask whisky, gelagerd op tawny port vaten. Elke nieuwe release van Bus Whisky krijgt een uniek etiket, dit keer is deze gebaseerd op de oudste jurk van Nederland die in het buurtschap Bus is gevonden bij een archeologische opgraving. De Brabantse whiskystokerij is van korrel tot borrel Nederlands en is één van de duurzaamste whiskystokerijen ter wereld. De Brabanders verbouwen hun eigen brouwgerst zonder kunstmest en pesticiden.

Bus Tartan, een eerbetoon aan de oudste jurk van Nederland en de rijke geschiedenis van het buurtschap Bus

De nieuwe release van Bus Whisky is geïnspireerd op de rijke geschiedenis van Bus. In 2010 werd in een bij het buurtschap Bus in Nistelrode in een graf een bijzondere felrode en blauw geruit wollen jurk ontdekt, wat de traditionele opvattingen over kleding in de prehistorie definitief heeft veranderd. Bovendien werpt dit kledingstuk nieuw licht op de geschiedenis van het buurtschap Bus, waar de bewoners dus 2.800 jaar geleden al een eigen ruit hadden. In Schotland heet zo’n ruit een tartan, die al eeuwen worden gebruikt om onderscheid te maken tussen clans. Bus Whisky heeft deze ‘Bus Tartan’ officieel geregistreerd bij The Scottish Register of Tartans in Edinburgh en heeft de stof laten weven bij LochCarron, de oudste en meest toonaangevende tartanweverij in de Schotse Highlands. Deze eigen ruit, de ‘clancolour van Bus’, vormt het etiket van deze nieuwste Bus Whisky editie.

Duurzaam gedistilleerd, verzegeld door de natuur.
De whiskystokers koesteren niet alleen het erfgoed van hun regio, maar ook hun enorme toewijding aan duurzaamheid. Elke fles Bus Whisky is ‘sealed bij nature’ met een zegel van bijenwas afkomstig van de eigen imkerij op de whiskystokerij. “We zijn enorm trots om onze nieuwste whisky te presenteren, die diep geworteld is in de geschiedenis van het buurtschap en onze toewijding aan erfgoed en duurzaamheid weerspiegelt,” aldus Martijn Keesmaat, commercieel directeur van Bus Whisky. “Met elke slok van Bus Whisky kunnen liefhebbers genieten van een product dat respectvol is voor ons erfgoed en de natuur. Maar nog belangrijker: hij smaakt echt geweldig! Dit is een van de mooiste Bus releases tot nu toe.”

Deze nieuwste port lagering van Bus Whisky heeft een neus van gedroogd fruit, walnoot, eikenhout en chocola met op de achtergrond een hint van kaneel en peper. Smaken van rood fruit, pure chocolade gepaard met walnoot en rozijnen met in de achtergrond een klein stukje vanille. Een kruidige en fruitig afdronk met eikenhout, chocola en daarachter een hint van kersen.

Download onze app

Newspaper WordPress Theme

deel dit artikel

Gerelateerde artikelen