Brouwerij Jopen lanceert drie whisky’s

-

Craft bier brouwer Jopen uit Haarlem lanceert dit najaar drie verschillende varianten whisky. Een langgekoesterde wens van oprichter Michel Ordeman, die zich eerder al richtte op gin en jenever. Het is voor het eerst dat een craft brouwer in Nederland drie verschillende whisky’s tegelijk lanceert.

Er komen drie varianten Jopen Whisky op de markt, onder de nieuwe naam Jopen Distilling Co. Er is een Single Malt versie van gerst, een Rye Whisky van 100% rogge en een Peated Whisky waarbij turfgerookte mout is gebruikt. In totaal hebben de whisky’s vijf jaar rijping op vat gehad. Dat zorgt voor een diepere en rijkere smaakbeleving.

Een logische stap voor een bierbrouwer

“Whisky maken als bierbrouwer is eigenlijk heel logisch”, aldus Jopen-oprichter Michel Ordeman. “Het basisproduct is voor allebei hetzelfde; een graanbeslag.” Het is voor de bierbrouwer, die van jongs af aan al geïnteresseerd was in destillaten, de volgende stap na het maken van bier, gin en jenever. “Het duurt nou eenmaal langer; het destillaat is al in 2018 gemaakt”, legt Ordeman uit. “Dat moet minimaal drie jaar rijpen om whisky te mogen heten. Wij hebben langer de tijd genomen, namelijk in totaal vijf jaar. We hebben regelmatig geproefd en nu was het moment eindelijk daar.”

Ook de keuze om direct drie variaties te maken was een logische. “We staan als Jopen voor variatie en verrassing”, aldus Michel. “Bierdrinkers houden van die smaakvariatie en nu bieden we hetzelfde voor de whiskydrinker.”

Verkrijgbaarheid

Jopen Whisky verschijnt in flessen van 50 centiliter. De flessen zijn voorzien van een uniek, in het oog springend label met glanzende details. De whisky staat vóór de feestdagen op het schap bij slijterijen en speciaalzaken.

Meer info: www.jopenbier.nl

Download onze app

Newspaper WordPress Theme

deel dit artikel

Gerelateerde artikelen