Boomsma Distilleerderij lanceert zijn eerste Dutch Single Malt Whisky Ter gelegenheid van 140-jarig bestaan

-

Boomsma Distilleerderij brengt zijn eerste Dutch Single Malt Whisky op de markt na 7 jaar rijping. De lancering vindt plaats op de 140ste verjaardag van het Nederlandse bedrijf. Ter gelegenheid van dit heugelijke jubileum is de eerste release in limited edition gebotteld.

Sinds 1883 creëert Boomsma dranken voor genietmomenten. In het familiebedrijf weten ze: kwaliteit kost tijd. Ze nemen die tijd dan ook, door te werken met natuurlijke ingrediënten en Copper Pot Stills. Van begint tot eind het hele proces in eigen hand. Een distilleerderij blijft altijd uitbreiden en ontwikkelen, van jonge pure Graanjenever tot Dry Gin en van Berenburg tot Limoenlikeur, alle dranken bij Boomsma hebben hun eigen specifiek ontwikkelde smaak.

De Whisky
In 2016 ging Boomsma met zijn expertise aan de slag om de perfecte basis te ontwikkelen voor de nieuwe Nederlandse whisky. Na 7 jaar rijping bereikte de whisky zijn ultieme smaak: ‘Dutch Single Malt Whisky Aged 7 Years’. De whisky is gemaakt van 100% gerst, en vervolgens gelagerd op voormalige Amerikaanse bourbonvaten. Van deze bijzondere whisky zijn voor de eerste release slechts 2.200 genummerde flessen gebotteld

Perfect Serve
De zevenjarige whisky is flonkerend lichtgoud van kleur. Het geurpallet laat zich omschrijven als: fruitig, waarin abrikoos en citrusfruit onmiskenbaar de boventoon voeren, maar subtiel zijn verweven met vanille, fudge en houttonen. Zacht en filmend van smaak met toffee, vanille, banaan, graan en hout. De geraffineerde afdronk is elegant en maakt deze whisky tot een mooi glas om echt van te genieten. De perfect serve krijg je door de Boomsma Dutch Single Malt Whisky puur te drinken of eventueel met een druppeltje bronwater om de verfijnde aroma’s volledig te laten floreren.

Verkrijgbaar bij de betere slijterijen in Nederland; Adviesprijs: € 39.95

Download onze app

Newspaper WordPress Theme

deel dit artikel

Gerelateerde artikelen