American BBQ en Bourbon Tasting in Lage Vuursche

-

American BBQ en Bourbon TastingOp maandag 9 oktober presenteerde Matt Don Griot, de Nederlandse brand ambassador van Pernod-Ricard’s brown spirits, tijdens een bijzonder leuke en onderhoudende happening in de bossen bij Lage Vuursche, een tweetal nieuwe bourbons in P-R’s portfolio.

Jefferson’s – een blend van 4 verschillende bourbons
Rabbit Hole Cave Hill- gestookt met gemoute tarwe

Beide varianten komen niet veel voor. De Jefferson’s was lekker vettig, wat duidt op veel maïs in de mash bill. Rabbit Hole verraste ons met een wat vegetale toon, die heel even aan tequila deed denken, maar toch een echte bourbon bleek.

Allebei leuke toevoegingen aan het immer uitdijende aanbod bourbons in Nederland.

Four Roses was uiteraard ook van de partij, onder andere met een lekkere verfrissende welkomstcocktail.

De BBQ als afsluiter werd muzikaal opgeluisterd met een Americana band, die vooral door onvervalste Country & Western was beïnvloed.

Al met al een geslaagde happening en het was goed te zien dat het merendeel van de genodigden uit slijters bestond in plaats van een legertje zogenaamde ‘influencers’ die alleen met zichzelf en hun iPhone bezig zijn. Samen met The Whisky Brothers mochtThe Whisky Couple het journalistieke aandeel vormen, terwijl Paul den Dulk (Cley Distillery) was ingehuurd om het een en ander over vatrijping te vertellen.

Speciaal vanuit Riga, Letland ingevlogen was Edgars Grisulis, European Brand Ambassador van Four Roses. Hij legde het gezelschap het verschil uit tussen pouring, shaking and stirring aan de hand van een Manhattan. Opmerkelijk hoe verschillend deze cocktails smaken als je de bereidingswijze verandert. David Mudra, van het Europese hoofdkwartier, hield hem gezelschap.

Wij bleven naderhand slapen bij boetiekhotel De Kastanjehof, een echte aanrader!

Becky, geflankeerd door Edgars (links) en David (rechts), geniet van een heerlijke Four Roses Cocktail.

Download onze app

Newspaper WordPress Theme

deel dit artikel

Gerelateerde artikelen