150 jaar Rutte met jubileumfles

-

Rutte 150 jaarDistilleerderij Rutte in Dordrecht bestaat 150 jaar en verkoopt via de betere slijters 800 flessen Old Simon Jubilee. Eerder in september was er al een open dag voor Dordtenaren en eind september een bijeenkomst voor genodigden uit de drankenwereld, de politiek, de filmwereld en de culturele sector.

Daar spraken directrice Myriam Hendrickx en Mark de Witte, ceo van het moederbedrijf De Kuyper. Rutte is in 2011 overgenomen door de likeurengigant en kon daardoor internationaal op de kaart worden gezet (VS). Hendricks is bij Rutte ook Meester Distillateur, sinds 2003.

Oprichter Simon Rutte maakte 150 jaar geleden voor het vervaardigen van zijn likeuren gebruik van de specerijen en botanische ingrediënten, die via de haven van Dordrecht de stad en het land binnenkwamen. Ook maakt de firma Rutte traditioneel gebruik van noten, zoals ook bij de jubileumfles gebeurt. De Old Simon Jubilee is een limited edition single malt jenever, vijf jaar op vat gerijpt met extra hazelnoot en kost in de winkel rond 25 euro.

Rutte voert 55 distillaten in haar assortiment: gins, jenevers en likeuren. Het bedrijf valt hiermee vaak in de prijzen. Rutte zit sinds 1872 in het karakteristieke pand aan de Vriesestraat, in het centrum van Dordrecht.

Download onze app

Newspaper WordPress Theme

deel dit artikel

Gerelateerde artikelen