Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Karuizawa Geisha serieDe Britse shop The Whisky Exchange heeft twee nieuwe Karuizawa’s onthult, onderdeel van de fameuze Geisha-serie. De whisky’s van de gesloten Japanse distilleerderij zijn 31 en 36 jaar oud.

De twee nieuwe Sapphire Geisha’s vormen het vijfde hoofdstuk van Geisha-serie. Beide whisky’s hebben gerijpt in een sherryvat. Van de 31-jarige Karuizawa zijn 146 flessen beschikbaar, terwijl er van de 36-jarige Karuizawa slechts 105 flessen zijn gebotteld. De prijs voor een fles is respectievelijk 12.500 en 15.000 pond.

De interesse in Japanse whisky groeit wereldwijd nog steeds’, vertelt Sukhinder Singh, eigenaar van The Whisky Exchange. ‘Karuizawa is een van de Japanse whisky’s waarvan de waarde het meest gestegen is.’

Dat deze distilleerderij al een tijd geleden gesloten is, maakt de whisky extra waardevol voor verzamelaars, waardoor de prijs van dit soort releases stijgt de seconde dat ze beschikbaar zijn. Karuizawa produceert geweldige whisky die wij proberen tot leven te brengen met onze Geisha-serie.’

Om in aanmerking te komen voor een fles, moeten potentiële consumenten worden ingeloot. Inschrijven voor de loting kan nog tot en met 26 februari.