Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Waterford DistilleryWaterford Distillery lanceert eind april zijn eerste whisky tijdens een speciaal evenement bij de distilleerderij in Ierland. Kort daarna wordt een aantal nieuwe whisky’s wereldwijd gelanceerd.

De allereerste whisky van Waterford Distillery wordt exclusief verkocht tijdens een open dag op zaterdag 25 april. Van deze 1st Cuvée: Pilgrimage worden slechts duizend flessen beschikbaar gemaakt. Geinteresseerden worden uitgenodigd om naar Waterford af te reizen, een stad in het zuidoosten van Ierland. De open dag is een festival met lokaal eten, drinken en muziek.

Waterford produceert whisky sinds eind 2015 en is een innovatief project van Mark Reynier, die begin van deze eeuw Bruichladdich nieuw leven inblies. Hij werkt samen met meer dan 70 boeren om een uniek terroirexperiment uit te voeren. De gerst van iedere boer wordt apart gedistilleerd door Waterford, waardoor het mogelijk is om de organoleptische verschillen tussen de verschillende typen gerst en grondsoorten te onderzoeken.

De 1st Cuvée: Pilgrimage bestaat uit whisky van 35 verschillende boerderijen, allemaal gedistilleerd in het eerste jaar dat Waterford actief was. De whisky is gebotteld op 50 procent. Op elk van de duizend flessen komt ‘I was there’ te staan. Er is slechts één fles per persoon beschikbaar. De whisky kost 150 euro en moet dus persoonlijk opgehaald worden bij de distilleerderij. Kaartjes voor de open dag en de whisky zijn verkrijgbaar via Eventbrite.

Kort na de open dag worden de eerste Single Farm Origin whisky’s van Waterford gelanceerd, die zowel in delen van Europa, Azië en de VS beschikbaar zijn.