Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Aberfeldy 40 yrsAberfeldy, gelegen in de Schotse Hooglanden, biedt vanaf nu de mogelijkheid om zelf een fles 40-jarige whisky af te vullen bij de distilleerderij.

Een behoorlijk aantal Schotse distilleerderijen biedt de mogelijkheid om zelf een fles te vullen, maar nog nooit is het mogelijk geweest om een whisky van deze vergaande leeftijd te bottelen.

De distilleerderij bestaat al meer dan 120 jaar, maar de 40-jarige whisky is de oudste editie tot nu toe van Aberfeldy. Er worden in totaal drie verschillende vaten aangeboden van waaruit liefhebbers een fles met de hand kunnen afvullen.

De drie verschillende vaten, allemaal ex-bourbon hogsheads van 22 augustus 1978, worden niet tegelijk vrijgegeven. Eerst is vat #5029 aan de beurt, daarna vat #5030 en als laatste vat #5031.

Om een vat van deze leeftijd te vinden is al bijzonder, maar drie is echt uitzonderlijk’, zegt Stephanie Macleod, de malt master van Aberfeldy. ‘We bottelen maar zelden een single cask, dus om zelf een fles van onze oudste en meest exclusieve whisky ooit te bottelen is echt een bijzondere kans.’

De Aberfeldy 40yo kost 2.500 pond en is exclusief verkrijgbaar via Aberfeldy. Lukt het je niet om naar de distilleerderij af te reizen, dan kan je ook een fles bestellen via www.aberfeldy-40-whisky.com.