Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

londen.jpgVoor frequente bezoekers aan Londen is er goed nieuws. VisitBritain Nederland verkoopt vanaf heden als eerste en enige de OV-chipkaart voor Londen: De Oyster Card. De Oyster Card is een nieuw betaalsysteem voor het openbaar vervoer in Londen en is ontworpen om het reizen in Londen sneller, makkelijker en goedkoper te maken. De kaart heeft een handig credit card formaat en geeft tot 50% reductie op een normaal los gekocht ticket.

De kaart kan gebruikt worden voor het vervoer met de metro, bussen, trams, Docklands Light Railway en op een aantal aangesloten National Rail diensten. De Oyster Card is voornamelijk bedoeld voor (zaken)reizigers die met een zekere regelmaat Londen bezoeken en is twee jaar geldig. De kaarten zijn in Nederland verkrijgbaar in de volgende  waarden: € 19,50, € 27,-  € 34,50 en € 42,-.  Dit is inclusief een eenmalige borg van € 4,50. Om gebruik te maken van het openbaar vervoer dient de Oyster Card kaart langs een speciale kaartlezer gehaald te worden in bus, tram, trein en bij de toegangspoortjes van de metro.

De Oyster Card is op meer dan drieduizend verkooppunten in Londen heroplaadbaar (onder andere in de metrostations, de Oyster Ticket Stops en het London Travel Information Centre). De kaart is niet persoonsgebonden, dus mocht er na een bezoek nog een tegoed op rusten dan kan de kaart weggegeven worden aan iemand anders die naar Londen gaat.

De Oyster Card kan direct worden besteld via de online winkel van VisitBritain: www.visitbritainshop.nl. Offline is de Oyster Card te bestellen bij VisitBritain via tel: 020 – 6890002, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie over de kaart en Londen.