Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Ardbeg Traigh BhanVerrassend nieuws van Ardbeg, dat aankondigt haar core range uit te breiden met een whisky mét leeftijdsaanduiding. De 19-jarige Traigh Bhan is vanaf september verkrijgbaar.

De whisky is vernoemd naar het strand Traigh Bhan, dat op Islay ligt en lokaal bekend staat als het ‘zingende zand’. De nieuwe 19-jarige is jaarlijks beschikbaar in gelimiteerde batches. Het recept van de whisky is verschillend afhankelijk van de batch.

Een nieuwe Ardbeg met leeftijdsaanduiding is zeldzaam’, zegt Bill Lumsden, de director of distilling, whisky creation & whisky stocks van Ardbeg. ‘Dat alleen is al reden voor een feestje. We hopen door de recepten van iedere batch een beetje aan te passen, dat Ardbeg-fans ieder jaar veel plezier halen uit het ontdekken van de details van deze dram.’

De Ardbeg Traigh Ban heeft gerijp in vaten van Amerikaans eiken en ex-oloroso Sherryvaten, en is gebotteld op 46,2 procent. Op de verpakking van iedere batch staat een unieke code, die whiskydrinkers kunnen invoeren op de website om meer te ontdekken over het verhaal van de whisky.

De Ardbeg Traigh Bhan gaat 169 pond kosten en is wereldwijd verkrijgbaar bij whiskyspecialisten.