Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Epicurean Wood SeriesDouglas Laing brengt een nieuwe editie van de Epicurean Wood Series op de markt. Deze keer is er gekozen voor een finish in voormalig cognac-vaten.

Deze nieuwste Epicurean is de opvolger van de Côte-Rôtie Cask Finish uit 2019. De whisky is gebotteld op een relatief hoge sterkte van 48 procent en niet koudgefiltered. De natuurlijke, gouden kleur is deels afkomstig van de cognac-vaten waarin deze Lowland blended malt tijd door heeft gebracht.

Chris Leggat, de algemeen directeur van Douglas Laing, was verantwoordelijk voor de vatselectie. ‘We hebben veel geprobeerd en blind geproefd. Uiteindelijk hebben we dit experiment als winnaar uitgekozen. We zijn erg enthousiast over dit gedistingeerde nieuwe lid van onze familie.’

Cara Laing, director of whisky, voegt toe: ‘We proberen altijd nieuwe liefhebbers van Schotse whisky aan te spreken en onze Epicurean is daar de beste whisky voor. De standaardexpressie is fris en met veel citrus. De whisky leent zich voor experimenten met smaak.’

Er komen slechts twee vaten van deze bijzondere Epicurean op de markt, die volgens de officiële proefnotities smaken naar lychee, gember, sandelhout en kokos.