Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Rosebank ballotRosebank, een gesloten distilleerderij in de Lowlands, brengt binnenkort twee nieuwe single cask whisky’s op de markt. Deze zeldzame whisky uit deze vaten is gedistilleerd in 1993, het laatste jaar dat Rosebank open was.

Vat #433 leverde 280 flessen gebotteld op 53,3 procent op, terwijl uit vat #625 in totaal 259 flessen gevuld konden worden op een sterkte van 50,4 procent. Het zijn de twee eerste nieuwe whisky’s van Rosebank die worden uitgebracht sinds de distilleerderij in 2017 werd overgenomen door Ian MacLeod. In totaal worden er aanvankelijk slechts 100 flessen (voor 2.500 pond per fles) per vat beschikbaar gemaakt via een loting. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via rosebank.com/ballot.

Het is zo gaaf en we zijn erg trots dat we onze eerste officiële whisky’s op de markt kunnen brengen’, vertelt master distiller Robbie Hughes. ‘Het is echt een mijlpaal in de resurrectie van Rosebank.’

Er wordt momenteel hard gewerkt om Rosebank weer te heropenen. Ruim een jaar geleden kreeg Ian MacLeod toestemming voor de bouwplannen. Een datum voor de heropening is nog niet bekend.