Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Benromach 1972Benromach heeft twee nieuwe exclusieve releases aangekondigd, beiden in de Heritage-serie van de Speyside distilleerderij. De een nog ouder dan de ander: een Benromach 1977 en een Benromach 1972.

Van de Benromach 1977, die op 49,6 procent is gebotteld, zijn slechts 122 flessen beschikbaar. De whisky wordt in het persbericht omschreven als eentje met “smaken van warme appeltaart, gestoofde peer en een hint van gember, gemengd met een subtiele bloemigheid en volle abrikozenjam”.

Benromach 1977De Benromach 1972 is nog schaarser: er zijn slechts 75 flessen van beschikbaar, gebotteld op 55,7 procent. De whisky heeft een “aantrekkelijke neus met vanillevla, honing en tropisch fruit, met intrigerende hints van eikenhout en verse menthol en een hint van rook in de afdronk”.

Distillery manager Keith Cruickshank: ‘We zijn er trots op om voort te kunnen bouwen op de voorgaande vintage releases van Benromach. Deze unieke single cask bottelingen zijn representatief voor verschillende momenten in de rijke historie van de distilleerderij.’

De beide whisky’s zijn vanaf nu beschikbaar. De adviesprijs voor de Benromach 1977 is 1500 euro, terwijl 1750 euro geadviseerd wordt voor de Benromach 1972.