Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

FettercairnFettercairn, een distilleerderij in de Schotse Hooglanden, brengt twee nieuwe single malts op de markt. De 16- en 23-jarige Fettercairns worden exclusief via de Travel Retail verkocht.

Beide whisky’s hebben volledige gerijpt op ex-Bourbonvaten van Amerikaans eikenhout. ‘Dit is om de dorst van reizigers voor nieuwe whisky’s te lessen’, vertelt Richard Trimby, travel retail directeur van Whyte and Mackay, het moederbedrijf van Fettercairn. ‘We weten dat liefhebbers van single malt altijd op zoek zijn naar nieuwe smaken en verborgen pareltjes.

De Fettercairn 16 is gebotteld op 46 procent en is gericht op de nieuwe en gelegenheidsdrinker. De whisky kost 80 pond voor een fles van één liter. De Fettercairn 23 bestaat volgens de distilleerderij uit zeldzame whisky’s en is gebotteld op 47 procent. De whisky kost 200 pond voor een fles van 70 centiliter.

De twee nieuwe whisky’s voegen zich bij de Fettercairn 12 Pedro Ximènez Edition, die ook exclusief via Travel Retail verkrijgbaar is. Ze zijn vanaf begin 2020 verkrijgbaar.