Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

TullibardineTullibardine heeft een nieuwe gelimiteerde editie op de markt gebracht. The Murray Marsala Finish is onderdeel van de Marquess Collection, een serie die de sterke band van de distilleerderij met het gehucht Tullibardine viert.

Keith Geddes, de master blender van Tullibardine, is het brein achter de nieuwe whisky. The Murray Marsala Finish rijpte eerst in first-fill bourbon barrels, en kreeg daarna een finish van een jaar in Siciliaanse Marsala wijnvaten. Het resultaat is een rosé-gekleurde whisky me eiken- en kruidenaroma’s. De smaak doet denken aan rijp zomerfruit, biscuits en frambozensnoepjes.

The Murray Marsala Cask Finish is de vierde whisky in de Marquess Collection van Tullibardine. Eerder dit jaar werd de eerste gefinishte whisky van Tullibardine onthult, The Murray Châteauneuf-du-Pape. ‘Dit is weer een prachtig moment voor Tullibardine’, zegt Geddes. ‘The Murray Marsala Finish is een whisky die ons verhaal eert, en tegelijk is het een experiment met een nieuw soort eikenhout.

Het is een prachtige release, gemaakt door onze toegewijde mensen die bij de distilleerderij werken. We hebben mooie zoete Siciliaanse Marsala wijnvaten gevonden, waarin ons single malt gefinished is. Deze whisky laat de verscheidenheid van Tullibardine zien.'

The Marquess Collection laat het erfgoed van de distilleerderij zien, en toont de band met het gehucht Tullibardine. Er zijn veel bekende mensen geweest die de titel van Markies van Tullibardine hebben gedragen, waaronder Sir William Murray. Hij vocht in de eerste Jacobitische opstand, en was een trouw bondgenoot van Bonnie Prince Charlie.