Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Tullibardine 1964De Custodian Collection van Tullibardine wordt uitgebreid met een 51-jarige single malt die in 1964 is gedistilleerd. In totaal zijn er 242 flessen beschikbaar.

De Tullibardine 1964 51yo is een vatting van drie vaten, maar het is niet bekend wat voor een soort vaten dit waren. De whisky is op een vatsterkte van 40,4 procent gebotteld, nog net op tijd voordat deze door de ondergrens zakte.

Het is een heel speciale whisky voor het merk en de distilleerderij’, zegt Keith Geddes, master blender bij Tullibardine. ‘De Tullibardine 1964 is met recht een kunstwerk. Mensen die ‘m te proeven krijgen, zullen de delicate maar opvallende smaken niet snel vergeten.’

De whisky heeft door Tullibardine de geur van leren armstoelen en heidebloemen, samen met vers zomerfruit en room. De smaak doet denken aan melkchocolade en amandelen met een hint van versgesneden ananas, maar ook aan aardbeien, espresso en nootmuskaat.

Eerder verschenen in de Custodian Collection al whisky’s van Tullibardine uit 1952, 162 en 1970. Wie een fles van deze collectie in zijn bezit heeft, is ook levenslang lid van de Tullibardine Custodians Club, die speciaal is opgericht voor mensen die loyaal zijn aan Tullibardine en geholpen hebben om het merk te laten groeien.

Tullibardine is een distilleerderij in de Schotse hooglanden en werd in 1949 opgericht door de beroemde William Delme-Evans, die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van een handvol andere distilleerderijen in Schotland.