Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Torpedoed TulipZuidam Distillers is een samenwerking aangegaan met de Schotse bierbrouwer BrewDog. De Torpedoed Tulip is een klassieke roggewhisky van Zuidam, die perfect werkt als kopstootje met Dead Pony Club, een Californië-stijl Pale Ale.

De Torpedoed Tulip van Zuidam heeft gerijpt op 65 procent nieuw Amerikaans eiken en op 35 procent ex-Oloroso sherryvaten. De whisky is gebotteld op 46 procent. De reputatie van de roggewhisky’s van Zuidam is uitstekend, en met de Millstone 100 Rye won Zuidam in het verleden al veel prijzen.

De Torpedoed Tulip is onderdeel van de Boilermaker Series van BrewDog. Een boilermaker is het Amerikaanse of Britse equivalent van zoals wij in Nederland de kopstoot kennen. Ook Compass Box (Transistor) and Duncan Taylor (Skeleton Key) hebben een whisky ontwikkeld voor de serie.

De combinatie van de Torpedoed Tulip met de Dead Pony Club werkt volgens BrewDog zo goed vanwege de citrussmaak van het bier, die perfect combineert met de steenvruchten die terug te vinden zijn in de whisky. Ook de hopachtige bitterheid wordt mooi in toom gehouden door de kruidigheid van de Torpedoed Tulip.

De Torpedoed Tulip kost 52 pond en is vooralsnog alleen te verkrijgen via de webshop van BrewDog.