Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

TomintoulTomintoul, een distilleerderij in de Schotse Speyside-regio, lanceert een nieuwe whisky. De Tomintoul Seiridh is binnenkort wereldwijd verkrijgbaar.

Seiridh is het Schots-Gaelische woord voor sherry en wordt ook exact op die manier uitgesproken. De Tomintoul Seiridh is dan ook een whisky met merkbare invloed van rijping op sherryvaten. De whisky rijpte eerst weliswaar in bourbonvaten van Amerikaans eiken, maar bracht daarna tijd door in Oloroso sherry butts uit Jerez in Spanje.

Van de eerste batch van de Tomintoul Seiridh, die is gebotteld op 40%, zijn in totaal 6000 flessen beschikbaar. In de officiële proefnotities wordt onder andere gesproken over rozijnen, boterbabbelaars en gedroogde vijgen.

Ik heb zelf de vaten uitgekozen bij een bodega in Jerez’, vertelt meesterdistillateur Robert Fleming. ‘In die vaten hebben we onze Tomintoul single malt gefinisht. Tomintoul Seiridh is een soepele, complexe whisky.’