Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

the_balvenie.jpgThe Balvenie Master David Stewart presenteert the Balvenie NewWood 17 Year Old, de nieuwste telg in The Balvenie reeks van Single Malt Scotch Whisky’s. De unieke whisky, waarvan slechts een kleine hoeveelheid vaten is gemaakt, heeft ruim zeventien jaar gerijpt in The Balvenie Distillery in de hooglanden van Schotland. De whisky werd op smaak gebracht in speciaal ontwikkelde NewWood-vaten. Tijdens de rijping werd deze Balvenie overgebracht van traditionele eiken whiskyvaten naar NewWood-vaten, gemaakt van Quercus Alba hout (American White Oak). Het resultaat is een karakteristieke, goed gerijpte, zachte kruidige malt whisky met elementen van honing en eiken, in balans gebracht met een vleugje vanille.

The Balvenie NewWood 17 Year Old wordt gebotteld uit een eenmalige partij van 79 vaten. Het succes van deze Balvenie blijkt mede uit de gouden medaille die de malt whisky kreeg uitgereikt tijdens de prestigieuze International Spirits Challange die jaarlijks in Engeland wordt georganiseerd.

Over The Balvenie

In de beroemde whiskystreek Speyside, in het hart van Schotse Hooglanden, produceert The Balvenie Distillery sinds 1893 single malt whisky’s van exceptionele kwaliteit. De familie Grant, oprichter van The Balvenie, is tot op de dag van vandaag trouw aan de traditionele productiemethode van The Balvenie. Zo gebruikt de distilleerderij bronwater uit de ‘Robbie Dhu’. Om zich te verzekeren van het gebruik van dit pure water van de Highlands is 1.200 hectare land rondom de bron opgekocht door de familie. En waar concurrenten zijn overgegaan op moderne methodes verbouwt The Balvenie nog deels zijn eigen gerst, en mout deze op eigen moutvloeren. Ook heeft the Balvenie nog altijd vakmensen in dienst die de eikenhouten vaten en de koperen distilleerketels onderhouden.

The Balvenie NewWood 17 Year Old (70 cl) heeft een consumentenadviesprijs van €89,- en is verkrijgbaar bij de betere slijterij.