Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
tartan_of_holland_no_1.jpgIn oktober dit jaar brengt Tartan of Holland een eigen whiskymerk op de markt: Tartan of Holland No 1. Kenmerkend voor Tartan of Holland is het Schots ruitdesign waarin alle nationale kleuren van Nederland zijn verwerkt; het merk staat symbool voor de in een blauwe zee ondergaande rood-oranje zon die verwijst naar ons roemrijk zeevarend verleden in de Gouden Eeuw.

 

Tartan of Holland verwijst ook naar de Nederlands-Schotse betrekkingen die teruggaan tot onze koning Willem III die samen met Maria van 1689 - 1702 tevens over Engeland en Schotland regeerde.

Tartan of Holland No 1 whisky is een single cask highland malt van driehonderd flessen, voor de echte liefhebber en verzamelaar geselecteerd. Het is een complexe, maar smaakvolle whisky met behoorlijke sherry tonen. De nosing en tasting bevindingen van whiskykenner en schrijver Dr David Wishart zijn achterop de fles afgedrukt. In november is Tartan of Holland No 1 ook verkrijgbaar in combinatie met een speciaal geproduceerde whiskyflacon die bekleed is met de Tartan of Holland. Deze whisky is niet in de winkel verkrijgbaar en kan alleen worden besteld via www.tartanofholland.nl.