Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Tamdhu lanceert Cigar MaltTamdhu, een whiskydistilleerderij in de Schotse Speyside-regio, lanceert de Cigar Malt. Ter ere van deze nieuwe, gelimiteerde release zijn er twee op maat gemaakte humidors gecreëerd.

De Tamdhu Cigar Malt heeft gerijpt in first-fill Oloroso sherryvaten van Europees eiken. De whisky is niet koud gefilterd en gebotteld op 53.8%. De whisky is speciaal gemaakt om in combinatie met rijke, aromatische, kruidige sigaren gedronken te worden.

De twee luxe humidors zijn gemaakt van de vaten waar voorheen de whisky in rijpte. Voor de humidors is samengewerkt met Anthony Holt & Sons, een bekende houtbewerker en zilversmid. Het gebruikte sherryvat laat een subtiel sherryaroma achter in de humidor – en daardoor ook de sigaren. Een van de humidors wordt in 2022 voor het goede doel geveild.

“Whisky en sigaren zijn een beproefde combinatie”, vertelt Sandy McIntyre, de distillery manager van Tamdhu. “Met onze Cigar Malt wilden we die band nog eens benadrukken door smaken te creëren die bij die combinatie passen.”

Officiële proefnotitie

Geur: notenbiscuits met gember, zoete sherry en crème brûlee.
Smaak: sultana’s en rozijnen, moutbrood en romige vanille.
Afdronk: gedroogde abrikozen, honing en pecannoten