Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

StarwardStarward, een Australische whisky, is met ingang van mei beschikbaar in Nederland. De distilleerderij heeft met Salud Distribution een overeenkomst bereikt over de import van zijn whisky’s.

Starward bestaat sinds 2008 en bevindt zich in het centrum van Melbourne. De eerste whisky werd in 2013 op de markt gebracht en sindsdien is de reputatie van de Australische distilleerderij verder gegroeid. Aan het begin van dit jaar werd Starward door het toonaangevende Drinks International opgenomen in hun Top 10 Trending Brands op het gebied van wereldwhisky.

We zijn al sinds 2016 met Starward bezig en eindelijk is er meer vloeibaar goud beschikbaar voor export markten’, zegt Maurice van Vliet, managing director van Salud Distribution. ‘We zijn heel enthousiast om dit nieuwe merk aan ons portfolio toe te voegen.’

Nova & Two-Fold

In eerste instantie zijn er straks twee expressies van Starward beschikbaar. Allereerst is er de Starward Nova, die volledige rijpte op rodewijnvaten van Australische wijngaarden. Er is gekozen om brouwersgist in te zetten voor de fermentatie in plaats van de meer gebruikelijke distilleerdersgist. De adviesprijs is 58 euro.

Daarnaast is er Starward Two-Fold, een single blended whisky gemaakt van zowel tarwe als gemoute gerst. De new make spirit van de gemoute gerst is exact dezelfde als die voor de Nova wordt gebruikt. Deze wordt samengevoegd met new make spirit van tarwe, die apart heeft gerijpt. De adviesprijs is 38,50 euro.

Het wisselvallige klimaat van Melbourne, een plek waar je vier seizoenen in een dag mee kan maken, heeft zijn impact op de houtrijping van de Starward whisky’s. Door de steeds veranderende temperaturen is er veel interactie tussen de whisky en het eikenhout.

Naast de Nova en de Two-Fold verwacht Salud Distributions in de toekomst ook een aantal exclusieve single casks te presenteren.