Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wemyss 15e verjaardagWemyss Malts heeft een speciale 30-jarige Cask Club-botteling op de markt gebracht, ter ere van het 15-jarige bestaan van de onafhankelijke bottelaar. De Wemyss Malts Black Gold is een single sherrycask Schotse whisky uit 1989, geproduceerd bij Bowmore.

De 30-jarige Bowmore is gebotteld op 50 procent en in de proefnotities wordt onder andere gesproken over ‘een complexe combinatie van gedroogd, donker fruit, suikerstroop en aardse rook’.

Black Gold is een onderscheidende single cask, single malt whisky en een prachtige eerste release om de 15e verjaardag van Wemyss Malts mee te vieren’, vertelt directeur William Wemyss. ‘Ik hoop dat leden van de Cask Club genieten van deze 174 flessen, en ze delen met vrienden. Ik heb er zelf al een gekocht en er al een paar drams uit gedronken.

Het is de derde keer dat een single malt van Islay aan Cask Club-leden wordt aangeboden. Eerder waren er al de Smoky Nectar en Antique Armchair. Via de Cask Club biedt Wemyss Malts speciale aanbiedingen en exclusieve bottelingen aan.