Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Glenkinchie TattooGlenkinchie brengt een speciale whisky op de markt ter ere van de Royal Edinburgh Military Tattoo. De Glenkinchie Tattoo is de officiële whisky van het evenement, dat traditioneel in augustus wordt gehouden.

Glenkinchie is de distilleerderij die het dichtst bij de Schotse hoofdstad ligt, op slechts 24 kilometer van Edinburgh. Glenkinchie is in 1837 opgericht en is vernoemd naar de Kinchie-rivier.

We zijn erg trots dat we de officiële whisky van de Tattoo zijn’, vertelt Ramsay Borthwhick, de manager van Glenkinchie. ‘Deze whisky is speciaal door ons team van de distilleerderij uitgekozen, waarmee we willen laten zien waarom we ook wel de ‘Edinburgh Malt’ worden genoemd. Het is een unieke samenwerking tussen twee iconen van Edinburgh.’

In totaal zijn er 6000 flessen beschikbaar van de Glenkinchie Tattoo, die verkocht wordt bij de distilleerderij en in de officiële winkel van de Edinburgh Tattoo. De whisky heeft gerijpt op hogsheads en barrels van Amerikaans eiken, heeft geen leeftijdsaanduiding, is gebotteld op 46 procent en kost 65 pond.