Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Secret Speyside CollectionChivas Brothers heeft haar grootste collectie van single malt whisky ooit aangekondigd. In totaal gaat het om vijftien Schotse single malts van vier distilleerderijen: de Secret Speyside Collection.

De Secret Speyside Collection bestaat uit whisky’s die variëren in leeftijd van achttien tot dertig jaar. Elk van de vier distilleerderijen heeft een rijke en unieke geschiedenis, zoals de gesloten distilleerderij Caperdonich, maar ook Longmorn, Glen Keith en de relatief onbekende distilleerderij Braes of Glenlivet.

Van Longmorn, Glen Keith en Braes of Glenlivet worden elk drie verschillende single malts op de markt gebracht, terwijl er van Caperdonich zowel drie geturfde als drie ongeturfde whisky’s uitkomen.

Het is de eerste keer dat Chivas Brothers een collectie zoals deze lanceert. Alan Winchester, de master distiller van Glenlivet en een icoon van Chivas, vertelt: ‘Speyside is de schatkamer van Schotse whisky. Het samenstellen van deze collectie was een passieproject voor het team van Chivas Brothers.’

De Secret Speyside Collection is vanaf deze maand beschikbaar in Global Travel Retail, en verschijnt over een jaar in winkels wereldwijd.