Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

The Unseen Valentino Zagatti Collection5-delig, 15 kilo en 1.500 pagina’s over de meest besproken whiskycollectie aller tijden
Op 28 november aanstaande lanceert Scotch Whisky International het allesomvattende, vijfdelige boekwerk over The Unseen Valentino Zagatti Collection. Het meesterwerk beschrijft ’s werelds beroemdste en meest spraakmakende whisky collectie op een meer dan nauwkeurige wijze. In de afgelopen twee jaar hebben de auteurs Hans en Becky Offringa zich over de realisatie van dit naslagwerk gebogen. The Unseen Valentino Zagatti Collection telt in totaal 1.500 pagina’s waarin de flessen van de wereldberoemde Valentino Zagatti-collectie zijn vastgelegd en gefotografeerd.

Het naslagwerk over de collectie met bijna 3.000 zeer zeldzame flessen is een nieuw hoofdstuk in het Zagatti-sprookje dat maar lijkt voort te duren. In 2015 wist Scotch Whisky International zijn handen te leggen op de collectie en stak daarmee geïnteresseerde partijen uit Schotland, China en Rusland de loef af. Vorig jaar is er een speciaal museum verrezen dat de naam van Valentino Zagatti draagt, met in het kielzog een luxueus uitgevoerd, vijfdelig boekwerk in een cassette.

Vijftien kilo
Een droomproject”, licht Hans Offringa toe. “De Zagatti-collectie is een begrip op zich. Maar als je dan de opdracht wordt verleend om de collectie voor het nageslacht vast te leggen, is dat onbeschrijfelijk. Becky en ik hebben in de afgelopen twee jaar toegang tot vele Schotse whiskyarchieven gekregen waar we in onze research meer dan bijzondere en historische data hebben kunnen vastleggen. Daarnaast is elke fles op eenzelfde manier gefotografeerd. Met dit alles in het achterhoofd is het niet verwonderlijk dat de cassette met vijf boeken ruim vijftien kilo weegt.

Tijdens de onderhandelingen rondom de aankoop van de collectie drukte CEO Michel Kappen de inmiddels 83-jarige Valentino Zagatti op het hart dat de collectie ten minste tien jaar bij elkaar zou blijven; in het vierde kwartaal van het komende jaar zal The Unseen Valentino Zagatti Collection echter wel worden geveild. “Het boek dat in november wordt gelanceerd, is daarmee meteen hét naslagwerk voor whiskyliefhebbers en generaties hierna”, vult Michel Kappen aan. “Nooit meer zal er in de wereld zo’n bijzondere collectie te koop worden aangeboden. Dat wij in 2015 de The Unseen Valentino Zagatti Collection hebben kunnen bemachtigen dat nu in boekvorm is vastgelegd, is een kroon op het werk van iedereen die nauw betrokken is geweest bij een van de grootste projecten ooit binnen Scotch Whisky International.

Hooggeëerde gasten
De lancering van het meesterwerk van The Unseen Valentino Zagatti Collection is binnen de internationale whiskyindustrie niet onopgemerkt gebleven. Speciaal voor de gelegenheid zullen ’s werelds bekendste whisky-expert Charles MacLean, Annabel Meikle (Director of The Keepers of the Quaich) en Dr. Nicholas Morgan (Management Committee of The Keepers of the Quaich) uit Schotland overkomen om het belang van deze publicatie te onderstrepen.

Prijs en beschikbaarheid
Het naslagwerk The Unseen Valentino Zagatti Collection zal vanaf 28 november in een gelimiteerde oplage van 500 exemplaren te verkrijgen zijn voor een bedrag van 695 euro (exclusief verzendkosten). Voor aanvullende informatie, bestellingen en verkrijgbaarheid: www.theunseencollection.com/the-book-project.