Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

edinburgh.jpgU kunt op heel veel verschillende manieren kennismaken met de typisch Schotse cultuur. Het culturele leven in Schotland is een combinatie van tradities 'van eigen bodem' en bredere stromingen. De Schotse hoofdstad is bijvoorbeeld de setting voor 's werelds grootste internationale kunstfestival. Dit jaar wordt het helemaal bijzonder, want Edinburgh (foto) viert de 60ste verjaardag van het Edinburgh International Festival. Samen vormen de festivals die plaatsvinden in Edinburgh een van de grootste kunstvieringen ter wereld.

En niet alleen brengt de Schotse hoofdstad dit jaar hulde aan de kunst, ook Glasgow is van de partij. Dit is namelijk het jaar van het Glasgow Mackintosh Festival, dat de wereldberoemde Schotse architect, kunstenaar en ontwerper Charles Rennie Mackintosh herdenkt. Mackintosh (1868-1928) staat bekend als een van de creatiefste figuren van de vroege 20ste eeuw en in Glasgow kunt u de mooiste collectie van zijn gebouwen, tekeningen en ontwerpen bekijken. Het festival is de gelegenheid bij uitstek om het werk van Mackintosh van dichtbij te bewonderen. Meer informatie over evenementen in het kader van het Glasgow Mackintosh Festival 2006 vindt u op www.glasgowmackintosh2006.com.

Met zoveel uiteenlopende aktiviteiten vindt u vast wel iets naar uw gading. Dus waarom komt u dit jaar niet naar Schotland? Bezoek samen met de plaatselijke bevolking de Highland Gathering, geniet tijdens de festivalperiode van straattheater in Edinburgh, of doe mee aan een ceilidh of countrydansen in het gemeenschapshuis. Waar u ook heen reist, de Schotse cultuur is altijd verrassend. Meer informatie over wat Schotland te bieden heeft, vindt u op www.visitscotland.com/nl.