Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

20190613 RoeDe iconische energiecentrale van Guinness in Dublin is omgebouwd tot een nieuwe whiskeydistilleerderij. De Roe & Co Distillery is vanaf 21 juni officieel geopend voor publiek.

De distilleerderij bevindt zich in de wijk Liberties, en gaat voornamelijk tweevoudige en drievoudige single malt whiskey maken. Daarvoor zijn drie koperen pot stills geïnstalleerd. De mogelijkheid om pot still whiskey te maken – de klassieke Ierse whiskeystijl – is ook aanwezig.

Voor Diageo, de eigenaar van Roe & Co betekent de opening een terugkeer naar Ierland. In 2014 verkocht het bedrijf nog Bushmills aan Jose Cuervo. In 2017 lanceerde Diageo al het merk Roe & Co, en sindsdien is er een aantal verschillende blended whiskey’s onder die merknaam verschenen.

Bij tours van de distillery draait het om ‘fun and flavour’. Bezoekers krijgen de productie te zien, maar kunnen ook een whiskeycocktail drinken in Room 106. De distilleerderij heeft een productiecapaciteit van 500.000 liter alcohol per jaar.

Roe & Co is geïnspireerd op een van de grootste namen uit de geschiedenis van de Ierse whiskey, George Roe. De voormalige distilleerderij van George Roe aan Thomas Street besloeg in de 19e eeuw bijna zeven hectare.