Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

RedbreastRedbreast Irish Whiskey, geproduceerd door Irish Distillers in Midleton Distillery, vierde World Whisky Day 2019 met de aankondiging van de Redbreast Dream Cask Pedro Ximénez Edition.

De Dream Cask is beschikbaar via The Birdhouse, de online ledenclub van Redbreast. Deze nieuwste editie is een mix van bourbon, Oloroso sherry en Pedro Ximénez sherryvaten, die daarna nog een finish hebben gekregen in een speciaal geselecteerd Pedro Ximénez-vat.

De whiskey is 20 tot 33 jaar oud, en mag door de finish in één vat ook een single cask genoemd worden. Master blender Billy Leighton was samen met blender Dave McCabe verantwoordelijk voor de creatie van de Redbreast Dream Cask, die in totaal vier vaten gebruikten voor hun vatting.

  • Cask 1 – een single pot still Irish whiskey uit 1998, gerijpt in ex-bourbon barrel en daarna overgegoten naar een Pedro Ximénez sherry butt in 2012
  • Cask 2 – een single pot still Irish whiskey uit 1995, gerijpt in ex-bourbon cask en daarna overgegoten naar een Pedro Ximénez sherry butt in 2012
  • Cask 3 – een single pot still Irish whiskey uit 1985, gerijpt in een second-fill ex-bourbon barrel
  • Cask 4 – een single pot still Irish whiskey distilled in 1997, gerijpt in een second-fill ex-bourbon barrel

In plaats van dat we een uitzonderlijk vatten hebben uitgekozen”, vertelt Leighton. “Was ons doel om een Redbreast te maken zoals je die nog nooit hebt geproefd. Het samenbrengen van drie exceptionele vaten, die eigenlijk voor de Redbreast 21 bestemd waren, met een zeldzame Pedro Ximénez butt, is uniek voor Redbreast.”

De Redbreast Dream Cask Pedro Ximénez Edition kost 380 euro en is beschikbaar vanaf 27 mei.