Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Isle of Raasay DistilleryR&B Distillers, de eigenaar van Isle of Raasay Distillery in Schotland, heeft investering van 233.000 euro (200.000 pond) binnengehaald. Het geld wordt gebruik voor een nieuwe bottellijn en pakhuizen.

De investering is afkomstig van Highlands and Island Enterprise (HIE) en is ook voldoende om vijf nieuwe werknemers aan te nemen. Een belangrijk doel van de distilleerderij is om zoveel mogelijk van de bedrijfsvoering op het eiland plaats te laten vinden. Isle of Raasay ligt naast Isle of Skye en heeft slechts een kleine 200 inwoners.

De steun van HIE voor nieuwe pakhuizen en een bottellijn maakt het voor ons mogelijk om alle whisky lokaal te laten rijpen en bottelen’, zegt Alasdair Day, mede-oprichter van Isle of Raasay Distillery. ‘Meer dan tien procent van de lokale bevolking werkt al bij de distilleerderij en met de steun van HIE hopen we nog meer banen te creëren.’

De eerste batch van Isle of Raasay Single Malt whisky komt over ongeveer een jaar op de markt. Eerder dit jaar werd er al een Hebridean Gin gepresenteerd.