User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Cover Whisky the final editionDerde boek van Zweedse verzamelaar Ulf Buxrud verschijnt in maart

Een boek over een bij verzamelaars zeer gewilde collectie Japanse whisky’s, met haast mythische proporties, samengesteld door Ulf Buxrud, die al eerder twee boeken publiceerde, te weten Rare Malts – Facts, Figures and Taste (2006) – over Diageo’s iconische serie malts en Japanese Whisky – Facts, Figures and Taste (2008), een van de eerste uitgebreide boeken over Japanse whisky. Beiden zijn monumentale boeken en van zijn nieuwe boekwerk mogen we hetzelfde verwachten.

Dat de Playing Card Series de harten van whiskyliefhebbers sneller doen kloppen is bekend en een bijna complete serie (54 van de 58 die verschenen zijn), verkocht via een veiling van Bonham Hong Kong in November 2020 illustreert dat. De aanschafprijs was destijds 1,5 miljoen USD.

Dit boek dat uit 170 pagina’s bestaat en in koffietafelboekstijl is uitgebracht, net zoals beide voorgangers, meet 290x290x10mm en geeft de indruk van een kunstboek. Ook wordt de complete geschiedenis van de Akuto-familie, Chichibu-Kikusui, Hanyu en Chichibu distilleerderijen uit de doeken gedaan.

In een apart hoofdstuk wordt de complete Playing Card Series gepresenteerd en beschreven hoe deze tot stand kwam. Elke fles heeft een volledige pagina gekregen en wordt als een ‘objet d’art’ gepresenteerd. In de pagina daarnaast staan alle relevante gegevens van de fles. De 58 foto’s zijn gemaakt van Ulf’s eigen collectie.

Ook wordt er aandacht besteed aan veilingen, regels, fraude en vervalsingen en er is ruimte gereserveerd voor een hoofdstuk dat over experimentele mixologie met deze whisky’s gaat.

De prijs van het boek bedraagt: €. 35.00

www.whiskyboeken.nl verwacht het boek 1e of 2e week van maart op voorraad te hebben.

Reserveren kan al wel via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.