Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Pernod Ricard ChinaPernod Ricard, het Franse bedrijf dat onder andere eigenaar is van Glenlivet en Aberlour, bouwt een malt whisky distilleerderij van 150 miljoen dollaar in China. Het is waarschijnlijk de eerste Chinese whiskydistilleerderij ooit.

De hypermoderne distilleerderij wordt gebouwd bij Emeishan in de Chinese provincie Sichuan. Het terrein is dertien hectare groot en het plan is dat de distilleerderij in 2021 haar deuren opent. De verwachting is dat de distilleerderij alleen al in haar eerste tien jaar meer dan twee miljoen bezoekers trekt.

Voor de Emeishan distilleerderij wordt een Chinese meesterdistillateur aangewezen, maar het is nog niet bekend wie die rol gaat vervullen. ‘De bouw van deze distilleerderij is het begin van een reis vol innovatie, expertise en toewijding’, vertelt Philippe Guettat van Pernod Ricard Azië.

Het is zowel een symbool van onze lange geschiedenis met China en ook een teken dat we veel vertrouwen hebben in de toekomst van internationale gedistilleerde dranken in deze fascinerende markt.’

Pernod Ricard is, na Diageo, de grootste producent van gedistilleerde dranken. In totaal zijn veertien Schotse whiskydistilleerderijen eigendom van Pernod Ricard.