Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

XOP Port EllenDouglas Laing heeft een van de oudste whisky’s van Port Ellen ooit gebotteld — het is zelfs de oudste onafhankelijke botteling van Port Ellen. De 40-jarige whisky is gedistilleerd in december 1979 en vorige maand gebotteld.

Er zijn slechts 299 flessen beschikbaar van de Port Ellen, die onderdeel is van de Xtra Old Particular Black Series van Douglas Laing. De whisky heeft gerijpt in een refill butt en doet volgens de officiële proefnotities denken aan ‘geturfde gerst en bruine suiker, met smaken van fudge, kruiden en leer en een afdronk van jodium en rook die eindeloos lang blijft hangen’.

De Port Ellen is gebotteld (zonder karamelkleuring of koude filtratie) op een vatsterkte van 49,6 procent. Douglas Laing-voorzitter Fred Laing en Whiskydirecteur Cara Laing hebben elk label persoonlijk voorzien van hun handtekening.

Port Ellen is een favoriet binnen onze familie’, vertelt Cara Laing. ‘Het was mijn opa’s favoriete whisky en mijn vader Fred en ik hebben er vaak samen van genoten. Deze Port Ellen heeft een onnavolgbare elegante, complexe en leerachtige stijl die perfect past bij alles waar deze geweldige distilleerderij voor staat’.

De Port Ellen Vintage 1979 uit de XOP Black Series is beschikbaar in Europa en Azië voor een adviesprijs van 3500 pond.